PTT’de cadı avı var! | Güney Gazetesi Mersin

PTT’de cadı avı var!

KESK’e bağlı Haber-Sen’de örgütlü PTT çalışanları, çalıştıkları kurumlarda amirlerin sistematik baskısına ve keyfi sürgünlere maruz kaldıkları gerekçesiyle protesto düzenledi.

PTT’de cadı avı var!


Özgür Çocuk Parkı’nda yapılan gösteride Haber-Sen üyeleri, “Sürgün İnsanlık Suçudur” yazılı pankart açtı.

Haber-Sen adına hazırlanan bildiride “PTT’de “cadı avı” devam ediyor. Geçtiğimiz hafta İstanbul’da Habersen üye ve yöneticilerine yönelik uygulanan sürgün politikası bugün Mersin’de devam ediyor. İstanbul'da Ankara’da örgütlenme hakkımıza göz dikenler bugün aynı suçu hiç çekinmeden Mersin’de işleyebilmektedir” denildi.

Mersin PTT Başmüdürü ile ilgili şikayetlerin rapor hâlinde PTT Genel Müdürlüğüne sunulmasına rağmen sendikaya karşı baskıların artarak devam ettiğinin kaydedildiği bildiride şu ifadelere yer verildi:

“Mersin PTT Başmüdürü Kaan Uysal tarafından uğradığımız sendikal ayrımcılık ve baskı son yaşanan sürgünlerle ayyuka çıkmıştır. Silifke PTT Merkez Müdürlüğünde görev yapan işyeri temsilcimiz Bülent Yasin Bal evinden 1250 km uzaklıkta Ardahan Hanak PTT Merkezi Damal şubeye sürgün edilmiştir. Tamamen düşman hukukuyla hareket edilip bir adım ötesi Gürcistan sınırına olan bu sürgün, her şeyden önce iki çocuk babası olan arkadaşımızın aile düzenini hedef almakta ve yok etmektedir. PTT yönetimi hizmet gereği olduğu iddiasıyla yaptığı bu sürgünün hesabını elbette hukuk önünde verecektir.  Yine Mersin Başmüdürü Kaan Uysal hizmet gereği ifadesini kullanarak sendikamızı hedef almış ve üyemiz Mehmet Tanrıverdi’yi çalıştığı Toroslar Posta Dağıtım Müdürlüğünden Tarsus Posta Dağıtım Müdürlüğüne sürgün etmiştir. İl içi geçici görevlendirme ve atamalarda yönetmelik ve kanunlarla uygun olmayan bu tayin değil sürgündür ve derhal iptal edilmelidir.  Bütün bunların suç olduğu açıktır. Yalanı, adaletsizliği, adam kayırmacılığı bize kabul ettirmeye sıradanlaştırmaya çalışan bu sistemin ve yöneticilerin karşısındayız.  Bizleri cezalandırarak susturmak, itaat altına almak isteyenlere sesleniyoruz; Şimdi siz baskı ve sürgünlerinizle bize gözdağı mı verdiniz. Gözdağı verdiyseniz eğer bilin ki biz buradayız, yarın da burada olacağız. Hakikatleri söylemeye devam edeceğiz. Sizler emekçiler arasında ayrım yaptıkça, insanca çalışma koşullarını sağlamadığınız sürece, keyfî ve etik olmayan uygulamalarınıza son vermediğiniz sürece bilin ki KESK Habersen susmayacak. PTT Yönetimi insanlık suçu olan sürgün uygulamasından vazgeçmelidir. Sürgün kararları derhal iptal edilmelidir. Sürgün kararları iptal edilene kadar tüm meşru haklarımızı sonuna kadar kullanmaya devam edeceğiz. Tüm emekçileri ve Türkiye kamuoyunu da bu demokratik ve meşru taleplerimize destek olmaya çağırıyoruz.” (Haber Merkezi)