“Eğitim için ayrılan bütçe diyanete ayrılan bütçenin altında kalıyor” | Güney Gazetesi Mersin

“Eğitim için ayrılan bütçe diyanete ayrılan bütçenin altında kalıyor”

Eğitim- Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, Milli Eğitim Bakanlığı 2022 yılı bütçesini değerlendirdi. 274 milyar 384 milyon 474 bin TL olarak açıklanan bütçenin ihtiyaçları karşılamakta yetersiz olduğuna dikkat çeken Sümbül, “Bütçe her geçen yıl ihtiyaçları karşılamada yetersiz kalıyor. Mersin’e ve Türkiye geneline ayrılan bütçe eğitim ihtiyaçlarını karşılamaktan son derece uzak” dedi.

“Eğitim için ayrılan bütçe diyanete ayrılan bütçenin altında kalıyor”


MAYSA DERYAYEVA

 

Sümbül, “Mersin’e baktığımızda personel yetersizliği hala devam etmekle, yaklaşık 3 bin civarında öğretmen ihtiyacı var. İŞKUR’la imzalanan protokolle alınan ve atama yapılmayan yardımcı hizmetler sınıfındaki personeldeki yetersizlik devam etmektedir. Mersin’e ve Türkiye geneline ayrılan bütçe eğitim ihtiyaçlarını karşılamaktan son derece uzak. Bu balımdan da bütçemiz üretilen değerler doğru kullanıldığında ihtiyaçlarımız giderecektir. Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi Diyanete ayrılan bütçenin altında kalıyor. Geleceğimiz olan çocuklara hükümetin bakış açısını ortaya koymaktadır. Eğitim öğretim yılının ara dönemi bu hafta sona eriyor ve bir haftalık tatil süreci başlayacak. Bir yandan da öğrencilerimizde ve öğretmenlerimizde vaka sayıları gün geçtikçe artıyor. Aşılanmanın yeni dönemde daha problemli olacağını düşünüyoruz. Pandemi döneminde eğitime ayrılacak bütçe çok önemli” ifadelerini kullandı.

 

“YETKİLİLERİN TEDBİR ALMASI GEREKİYOR”

 

Okullardaki havalandırma sorunlarının devam ettiğini belirten Sümbül şunları söyledi:

“Pandemi koşullarında önemli sorunlardan biri sınıfların havalandırma ve ısıtılma sorunları. Okulların hemen hemen birçoğunda klima ısıtıla bilenecek durumda oysa klimaların çalışma şekilli pandemi koşulları açısından problemli. Yazın ve sonbahar idare ediyorduk ama kış aylarında gribin yaygınlaşmasıyla, aşılanmanın istenilen düzeyde olmaması birlikte kışın çok daha önemli problemlerle karşı karşıya kalacağımızı düşünüyorum. Yetkililerin bu konuda acilen tedbir alması gerekiyor”