Sürücülere hız uyarısı | Güney Gazetesi Mersin

Sürücülere hız uyarısı

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 yılı Kasım ayı Olağan Toplantısının 1. Birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi.

Sürücülere hız uyarısı


Başkan Seçer, tüm öğrencilere eğitim konusunda Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarını sonuna kadar zorlayarak destek olduklarını ifade ederek, üniversiteyi kazanan lisans ve ön lisans öğrencilerinin faydalandığı öğrenim yardımının 19 Kasım olan son başvuru tarihini hatırlattı.

 

“SÜRÜCÜLERE HIZ UYARISI

 

UKOME kararıyla Adnan Menderes Bulvarı’nda hız sınırının 70 km/saatten 50 km/saate düşürüldüğünü ancak bazı sürücülerin buna riayet etmediğini söyleyen Başkan Seçer, “Görüyoruz ki hız limitini düşürmemize rağmen hız limitine hala uyulmuyor. Bu konuda tabii ki Trafik Şube Müdürlüğü’ne bu görev düşüyor. Daha yoğun denetime ihtiyacımız olduğunu görüyorum. Diğer taraftan da Trafik Kanunu amir hükmünde de var. Trafik Karayolları 74. madde şöyle diyor; ‘Sürücüler görevli bir kişi ya da ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya veya okul geçişlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadır’. Bu amir hükme çoğu sürücülerimiz riayet etmiyor. Bu da ölümlü ya da yaralanmalı trafik kazalarına neden oluyor. Bu konuda uyarı levhalarını, ışıklarını artırmamıza rağmen hala bu konuda sıkıntı yaşıyoruz. Burada sürücülerimizi uyarmak istedim” ifadelerine yer verdi. (Haber Merkezi)