“Saygı özlem ve şükranla anıyoruz” | Güney Gazetesi Mersin

“Saygı özlem ve şükranla anıyoruz”

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83’üncü yıldönümüne dair duygularını, Mersin Valisi Ali İhsan Su, ilçe belediye başkanları ve milletvekilleri paylaştıkları 10 Kasım Anma mesajıyla kamuoyuyla paylaştılar.

“Saygı özlem ve şükranla anıyoruz”


Vali Su, “O’nu daha iyi anlamaya ve var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”

Mersin Valisi Ali İhsan Su, paylaştığı anma mesajında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünyanın takdirine mazhar olmuş bir lider olduğunu vurgulayarak, “O’nu daha iyi anlamaya, vatanımıza sahip çıkmaya ve var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

Başkan Özyiğit, “Atatürk’ü anlamalı ve mirasına sahip çıkmalıyız”

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü nedeniyle mesaj yayımladı. Başkan Özyiğit, mesajında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete irtihalinin 83’üncü yıldönümünde saygı, özlem ve şükranla andığını belirtti.

 

 

Başkan Gültak, “Rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum”

On Kasım’ı anan Akdeniz Belediye Başkanı M. Muhammet Gültak; “Hayatını Türk Milleti’ne adayan, Milli Kurtuluş mücadelemizin Lideri ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 83’üncü yıldönümünde rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.

 

 

Özdemir, “Atatürk’ün uygarlık meşalesini taşımak vazifemizdir”

Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir, Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83. yıldönümü nedeniyle yayımladığı yazılı mesajında, “Atatürk’ün hiç sönmeyecek uygarlık meşalesini ilelebet taşımak, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti için gösterdiği yolda yürümek, hukuk devletini yaşatmak en önemli vazifemizdir” dedi.

 

 

Özkan, “Gönlümüzde ilelebet payidar kalacaktır”

AKP Mersin Milletvekili Hacı Özkan paylaştığı 10 Kasım mesajında “Gazi Mustafa Kemal Atatürk; fikirleri, hayata geçirdiği eserler ve milletimize bıraktığı milli ve manevi değerler ile gönlümüzde ilelebet payidar kalacaktır. Atatürk, yas ve ağıtlarla değil, medeniyetin zirvesine doğru yükselen bir Türkiye ile ruhu şad olacaktır” sözlerini kullandı.