Yeni Kuşak Köy Enstitüler Derneği’nden 10 Kasım mesajı | Güney Gazetesi Mersin

Yeni Kuşak Köy Enstitüler Derneği’nden 10 Kasım mesajı

Yeni Kuşak Köy Enstitüler Derneği Mersin Şube Başkanı Hülya Aslan, 10 Kasım’da Atatürk’ü anarak onun eğitim felsefesinin takipçisi olacaklarını belirtti.

Yeni Kuşak Köy Enstitüler Derneği’nden 10 Kasım mesajı


 

ZELİHA ÖZİPEK

Atatürk’ü yaşamdan ayrılışının 83. yılında saygı ile andıklarını belirten Aslan, Atatürk’ün teslimiyeti hiçbir zaman kabul etmediğini ve ulusun önüne düşüp halkı bağımsızlığımıza kavuşturduğunu söyledi.. Gazi’nin emperyalizme karşı savaşımının tüm ezilen uluslara da örnek olduğunu belirten Aslan, kurtuluştan sonra da yaptığı devrimlerin tüm dünya tarafından izlenip, takdir edildiğini söyledi.

Atatürk tüm yaşamı boyunca bilimin gösterdiği yoldan gittiğini belirten Aslan, “Dünyada ondan başka hiçbir lider, ‘Benim söylediklerim bilimle çelişirse bilimin gösterdiği yoldan gidin’ gibi bir cümle kurmamıştır” dedi.

Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği’nin Atatürk’ün eğitim anlayışının izleyicisi olduğunu belirten Aslan,  “Biz de ezberci eğitime son verilmeli, eğitim; ulusal, laik, demokratik, karma ve uygulamalı olmalıdır, diyoruz. Kamusal eğitimi savunuyoruz” dedi.