Yanan Orman Bölgesinde Fidan Diktiler | Güney Gazetesi Mersin

Yanan Orman Bölgesinde Fidan Diktiler

Mersin Üniversitesi Engelsiz Yaşam Birimi özel gereksinimli (engelli) öğrencileri, Fen-Edebiyat, Eğitim, İslami İlimler ve Denizcilik Fakültesi ile Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile birlikte geçtiğimiz dönemlerde meydana gelen orman yangınlarında tahrip olan Silifke ilçesinin Yeşilovacık mevkiinde fidan dikimi gerçekleştirdi.

 Yanan Orman Bölgesinde Fidan Diktiler


Etkinliğe katılan öğretim elemanları ve öğrencileri, Silifke Orman İşletme Müdürü Hasan Aslan ve ekibi karşıladı. Fidan dikimi etkinliğine başlamadan önce, öğrencilere yangından dolayı bölgenin nasıl tahrip olduğu anlatıldı ve fidan dikimi aşamalarının nasıl yapılması gerektiğini uygulamalı olarak gösterildi.

Sonrasında öğrenciler, her on öğrenciye bir Orman Müdürlüğü personeli refakat edecek şekilde fidan dikimini gerçekleştirdi. Özel gereksinimli (engelli) öğrencilerin yanı sıra gönüllü öğrencilerin de birçoğu, fidan dikimi konusunda ilk defa bilgi aldıklarını ve bu bilgileri uygulamaya geçirdiklerini ifade etti.

Özel gereksinimli (engelli) öğrencilerden tekerlekli sandalye kullanıcısı olan öğrenciler de araziye doğrudan dokunup sandalyeden inerek, kendilerine fidan dikimi fırsatı verilmesinden dolayı Engelsiz Yaşam Birimimiz yetkililerine ve Üniversiteye teşekkürlerini iletti.

Fidan dikimi etkinliği hakkında konuşan MEÜ Engelsiz Yaşam Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Gülcan Boyraz, özel gereksinimli (engelli) öğrencilerimizi özel asansörlü ve rampalı otobüsle Silifke'ye hiçbir sorun yaşamadan ulaştırdıklarını ifade etti. Öğrencilerin bu tür etkinlikleri daha fazla yaparak hem kendilerine hem de doğaya katkı sunma konusunda çok istekli olduklarını ifade eden Öğr. Gör. Gülcan Boyraz, çok güzel bir atmosferde gerçekleşen etkinlik için kendilerine destek olan Üniversite yönetimine teşekkürlerini iletti. (Haber Merkezi)