Son 8 yılda en az 513 çocuk işçi yaşamını yitirdi | Güney Gazetesi Mersin

Son 8 yılda en az 513 çocuk işçi yaşamını yitirdi

Tarsus’ta 13 yaşındaki paketleme işçisi Ula Kerem cinayetin sorumlusunun AKP ve işverenler olduğunu belirten Tarsus Kadın Platformu, Türkiye’de son 8 yılda en az 513 çocuğunu yaşamını yitirdiğini belirtti.

Son 8 yılda en az 513 çocuk işçi yaşamını yitirdi


Tarsus Kadın Platformu, geçtiğimiz günlerde Tarsus’ta çalıştığı işyerinde eşarbının makineye takılması sonucu yaşamını yitiren paketleme işçisi 13 yaşındaki Ula Kerem’e ilişkin basın açıklaması yaptı.

 

'ÇOCUKLARIN YAŞAMLARI TEHLİKEYE ATILIYOR’

 

Yarenlik Alanında yapılan açıklamayı Platform adına Çiğdem Serin okudu. Serin, Suriyeli olan Kerem’in ülkesinde çıkarılan savaş sonucu Tarsus’a göç etmek zorunda kaldığını belirterek, “Bu düzen Ula Kerem’i aramızdan aldı. Öfkeliyiz” dedi. Cinayetin sorumlusunun çocuk işçiliğinin artmasına neden AKP ve kar hırsıyla çocuklarını yaşamlarını tehlikeye atan işverenler olduğuna vurgu yapan Serin, “Binlerce çocuğunun yaşamı tehlikeye atılıyor ve gelecekleri yok ediliyor” diye konuştu.

 

'ÇOCUK İŞÇİLİĞİNE SON VERİLMELİ'

 

Türkiye’de en az 2 milyon çocuk işçinin olduğuna dikkati çeken Serin, son 8 yıldaki kayıtlara göre en az 513 çocuk işçinin yaşamını yitirdiğini söyledi.  Çocuk işçiliğine son verilmesi gerektiğinin altını çizen Serin, gerekli denetimlerin yapılması gerektiğini ve çocukların Anayasa ve Uluslararası Sözleşmeleri’nden doğan haklarının korunması gerektiğine vurgu yaptı.

İş cinayetlerindeki cezasızlık politikasına dikkat çeken Serin, “Ula Kerem’i aramızdan alan bu cinayetin sorumluları yargılanmalıdır. Failler hesap vermelidir” dedi. Çocukların yeri fabrika değil okul ve parklar olduğuna dikkati çeken Serin, çocuk işçiliğine son verilmesini talep etti. (Haber Merkezi)