“Haklarımızı savunmak için isyandayız!” | Güney Gazetesi Mersin

“Haklarımızı savunmak için isyandayız!”

Mersin Kadın Platformu ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ nedeniyle basın açıklaması düzenledi.

“Haklarımızı savunmak için isyandayız!”


MAYSA DERYAYEVA

 

Basın açıklamasını okuyan Ayşenur Önal, “Bizler yıllardır emek sömürüsüne, işsizliğe, güvencesizliğe, erkek-devlet şiddetine, LGBTİ+fobiye, ırkçılığa, irade gaspına, adaletsizliğe karşı dün olduğu gibi bugünde meydanlardayız. Hayatlarımızı kuşatan patriyarkaya, erkek-devlet şiddetine, ekolojik yıkıma, sömürüye ve faşizme karşı; isyanımızı, öfkemizi, mücadelemizi her yerde büyütüyoruz. Özgürlüğümüzü ve hayatlarımızı savunmak için bir aradayız ve bir arada olmaya devam edeceğiz. Her düştüğümüzde yerden birlikte kalktık. Her nefesimiz kesildiğinde, omzumuzda birbirimizin elini hissettik” diye konuştu.

 

“SESİ KISILMAYA ÇALIŞILAN BÜTÜN KADINLARIN SESİ OLUYORUZ”

 

Erkek devlet şiddetine boyun eğmeyeceklerini ifade eden Önal, “Şiddete karşı önleyici politikalar geliştirilmesi için, cezasızlığın son bulması için mahkemelerde, evlerde, işyerlerinde birbirimize dokunduğumuz her yerde mücadele ediyoruz.  Diyanetin, iktidarın LGBTİ+ bireyleri hedef göstermesine geçit vermiyoruz. Tacizin, tecavüzün, cinayetin, çocuk istismarının kol gezdiği bu topraklarda direniyoruz. En güçlü silahımız dayanışmamız biliyoruz. Devlet şiddetine maruz bırakılan, tutuklanan, sesi kısılmaya çalışılan bütün kadınların sesi oluyoruz” dedi.

 

“GELECEKLERİ ÇALINAN TÜM ÇOCUKLAR İÇİN BURADAYIZ”

 

Önal, “Bugün Nefret Suçu Mağduru Transları Anma günü. Düşmanlıkla, nefretle, ayrımcılıkla sarmaladığınız tüm hayatlar için bir aradayız. Bugün bir anma günü olarak tarihte yerini alsa da biler bugünü yönelimleriyle, aşklarıyla, bedenleriyle yargılanan dışlanan her bir birey için, katledilen her bir trans için mücadele gününe çeviriyoruz. Görmek istemediğiniz her alanda, dışlamaya çalıştığınız her yerde nefretin karşısında özgürlüğün peşinde olmaya devam edeceğiz. Dünya çocuk hakları gününde emekleri sömürülen, köle gibi çalıştırılan, hayatları çalınan, bu iktidarın politikalarının sonuçlarıyla baş başa bırakılan, daha çocuk yaşında yoksullukla mücadele eden, istismarda suçlu bulunan her bir çocuk için buradayız. Gericilikle sarmalanan, hayatları, gelecekleri çalınan tüm çocuklar için buradayız. Bu iktidar ellerini çocukların yakasından çekene dek vazgeçmiyoruz” ifadelerini kullandı.