Kürsü milletin | Güney Gazetesi Mersin

Kürsü milletin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun günler öncesinden tartışma konusu olan Mersin mitingi beklenildiği gibi on binlerce insanı buluşturdu.

Kürsü milletin


ABİDİN YAĞMUR

 

Eski Tevfik Sırrı Gür Stadı yanındaki alanda, İnönü Bulvarı ile Silifke Caddesi arasındaki bölüm insan kalabalığıyla doldu. Bu manzara, 2018’deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP’nin adayı olan Muharrem İnce’nin mitinginde ortaya çıkan manzarayı hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eylül ayında Mersin Cumhuriyet Alanında düzenlediği mitingde ortaya çıkan manzara göz önüne alındığındaysa Kılıçdaroğlu’nun mitinginin çok daha kabalık olduğu da anlaşılıyor.

Polis yetkilileri, CHP il yöneticilerine yaklaşık 40 bin kişinin alanda olduğunu ifade etmiş olsa da CHP yöneticileri, miting alanının kapasitesinin çok daha yüksek olduğuna dikkat çekiyor ve alanın tamamen dolduğunu ifade ediyor.

 

NARENCİYE ÜRETİCİSİ NAİLE TEYZE SORUNLARINI ANLATTI

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Mersin mitinginde, Türk siyasi tarihindeki mitinglerde görmeye alışık olmadığımız bir uygulama ile başladı.

Kılıçdaroğlu, miting alanına girdikten sonra eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte platformun yanında beklediği ve kürsüye ilk olarak Yenişehir ilçesine bağlı Kale köyünden çiftçi Naile Uyanık çıktı.

Narenciye üreticisi olduğunu, masrafları karşılamakta zorlanır olduklarını ifade eden Uyanık, “Eskiden bahçemizi sattık mı kızımızı, oğlumuzu evlendiriyorduk. Traktör alabiliyorduk. Şimdi ne oğlan ne kız. Bir çuval un alabilirse köylü ona şükür etsin. Çünkü bir çuval un 250 lira iken şimdi 400 lira. 5 kilo 5 kilo alıyor köylü. Alamıyor. Çok kötü durumu köylünün. Ne olur yardım edin. Türkiye duy sesimizi” diye konuştu.

 

ATANMAYAN ÖĞRETMEN EBRU: SESİMİZİ DUYUN

 

Üniversite mezunu işsizlerden Ebru Akyürek de miting alanında kürsüye çıkarak yaşadıklarını anlattı. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik mezunu olduğunu söyleyen Akyürek, “Çok zor şartlarda eğitim gördük. Ailem çok emek verdi. Gecenin 5’inde kalkıp gündeliğe gittiler ve beni okuttular. 2 yıldır işsizim. Bir kadın olarak ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum. Bu yaşta 24,25 yaşımda ailemin eline bakmak istemiyorum. İlerde eşimin eline bakmak istemiyorum. Burada çalışan, okuyan, emek veren ama atanmayan öğretmenlerin sesini duyurmak istiyorum” dedi.

 

2 ÜNİVERSİTE BİTİRDİ, İŞ BULAMIYOR

 

Atanmayan öğretmenlerden Cennet Yünlü de hem tarih öğretmenliği hem sosyal hizmet öğretmenliği okuduğunu, 2 üniversite bitirdiği halde işsiz olduğunu anlattı.

Yünlü, “Bizim umudumuz yarı yolda kaldı. Çok şey istemedik. Bir işe girmek istedim. 2 üniversite mezunuyum dedim. Almadılar. Sen KPSS’ye gider bizi yarı yolda bırakırsın dediler almadılar. Söyleyin nereye gideyim? Tarlaya mı gideyim. Ben de her sabah erkenden uyanmak, işe gitmek istiyorum. İş başı yapmak istiyorum. Bir çift mavi gözün izinde gidelim dedik, ama yarı yolda bırakıldık. Sesimizi duyuranlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

ÇİFTÇİ ELİF: ZOR DURUMDAYIZ

 

Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşması öncesinde kürsüye çıkıp sorunlarını anlatan bir diğer isim de Tece Mahallesi’nden çiftçi Elif Yıldırım   oldu.

Elif Yıldırım, “Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarında esnafın. Ektiğim sebzeleri getirip götürürken yorulduk artık. Mazot pahalı. Hayat pahalı. Biz eşimle beraber 7-8 aydır ilaç alamıyoruz. Ne yapacağız bilmiyorum” diye konuştu.

 

ESNAF: BEBEĞİME MAMA ALMAKTA ZORLANIYORUM

 

Batıkent Mahallesi’nde esnaflık yapan Mesut Kuru mitingde kürsüye çıkarak yaşadıklarını anlattı.  İki çocuğu olduğunu, bebeğin mamasını almakta, kızının servis parasını vermekte zorlandığını anlatan Kuru, her geçen gün gelen zamlar karşısında ayakta durmaya çalıştıklarını anlattı.