Mersin’in en yüksek İkinci binası Yenişehir’e | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’in en yüksek İkinci binası Yenişehir’e

Son yıllarda hızla yapılaşan, çok katlı binalara ev sahipliği yapan Yenişehir ilçesine çok katlı bir konut projesi daha geliyor. Son proje 34 katlı olacak. Yapı, bu yönüyle 52 katlı gökdelenden sonra Mersin’in en yüksek ikinci binası olacak. Yenişehir’de 30 kat ve üstü başka yapılar da sırada.

Mersin’in en yüksek  İkinci binası Yenişehir’e


ABİDİN YAĞMUR

 

Mersin 52 katlı metropol binası ve 28 katlı maliye binası ile bu alanda rekoru elinde tutuyordu. Yenişehir ilçesinde yapılacak 34 katlı bir bina ile gökdelen tarzı Yenişehir’e taşınmış olacak.

Ancak Yenişehir’de yapılacak yüksek bina Akdeniz ilçesindeki 2 yüksek binadan farklı olarak iş merkezi-kamu kurumu olarak değil, lüks konut projesi olarak tasarlandı.

Fuat Morel Mahallesi’nde yükselecek 34 katlı binada 6+1 lüks konutlar yer alacak. Projede bir farklılığa da imza atılacak. Ortak yüzme havuzu bahçede değil, 32. Katta olacak.

 

DEPREME DAYANIKLI OLACAK MI?

 

Yenişehir ilçesi sınırlarındaki en yüksek, Mersin genelindeki ikinci yüksek bina olacak yapının depreme dayanıklı olup olmayacağı konusu ilk merak edilen konuların başında geliyor.

Binalara ruhsat veren Yenişehir Belediyesi, zemin etüdünün İstanbul Teknik Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi uzmanlarınca yapıldığını bildirdi.

 

“MERSİN’E DEĞER KATTIK”

 

Projenin müteahhidi Mefa İnşaat sahibi Emin Ucuz da, depreme dayanıklılık konusunda gereken çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Ucuz, “Mersin’de kendimize ait olan arazilerde Mersin’de farklı bir ses getirmek istiyoruz. Çok üst segment bir projeye başladık. Türkiye’de örneği olmayan, 31. Katında SPA’sı, 32. Katında yüzme havuzu olan, 34. Katında fitnes salonu olan olağanüstü bir projeden söz ediyoruz. Bu projeye başladık. Sadece Mersin’den değil Türkiye’nin her yerinden ilgi gördük. Diğer arazilerimizde de üst segment konutlara devam edeceğiz. Yüzde 95’i yeşil alan olacak. Mersin’de yeni bir ses getirdik. Mersin’e değer kattık” ifadelerini kullandı.