Çağdışı görüntü kaldırıldı | Güney Gazetesi Mersin

Çağdışı görüntü kaldırıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Belediyesi’nin sorumluluk sahasında bulunan yaklaşık 100 dönümlük alana kaçak olarak dökülen atıkları temizlemeye başladı. Atıkların temizlenmesiyle rahat bir nefes alan mahalle sakinleri, “Evlerimizin önündeki bu çağdışı görüntüyü kaldırmak için defalarca ilçe belediyesine başvurduk. Sonunda sesimizi Büyükşehir Belediyesi duydu” dediler.

Çağdışı görüntü kaldırıldı


Akdeniz Belediyesi sınırları içinde kalan bir alana kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçak olarak katı atık ve moloz döküldüğü, bu durumun çevrede yaşayan vatandaşların hayatını olumsuz etkilediği gazetemizin yayınlarıyla gündeme getirilmişti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, söz konusu alanla ilgili vatandaşın taleplerine yanıt verdi ve alandaki katı atıkları temizlemeye başladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesine ait çok sayıda iş makinesi, kamyon ve su aracı Akdeniz Belediyesinin sorumluluk alanındaki bölgedeki hummalı bir çalışma başlattı. Ekipler bir yandan katı atık ve molozları taşırken bir yandan da hijyen çalışması yaptı.

 

MUHTAR: “10 KERE BAŞVURU YAPTIK, İLGİLENEN OLMADI. BÜYÜKŞEHİR ELİNİ UZATTI”

 

Şevket Sümer Mahalle Muhtarı Abdülbaki Esen, “10 keredir başvuruyu yaptık, ilgilenen olmadı. Yalnız, Allah razı olsun geldi Büyükşehir elini uzattı buraya. Vatandaş inşaat yapıyor, getirip de boş araziye atıp kaçıyor, ilgilenen olmuyor. Büyükşehir ve Akdeniz ortaklaşa yapacakları şeyi tek Büyükşehir Belediyesi geldi, Akdeniz gelmedi. Konuyla alakalı Akdeniz’e ve Büyükşehir’e, ikisine de başvuru yaptık. Sonuç olarak Büyükşehir dedi; ‘Akdeniz’e aittir’, Akdeniz dedi; ‘Büyükşehir’e aittir’. İkisi sözde anlaştılar ama ne yazık ki Büyükşehir yalnız geldi temizledi. Buradaki çalışmalar için ekiplere sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

 

“YAŞANMAYACAK HALE GELDİ BURASI”

 

Mahalle sakinlerinden Cafer Burak, kaçak olarak çöp ve molozların döküldüğü alanın karşısında yer alan bloklarda yaşadığını belirterek, “Bu çöplerin buraya dökülmesinden gerçekten çok şikâyetçiyiz. 3 yıldır burada oturuyorum. Artık yaşanmayacak hale geldi burası. Defalarca ilçe belediyesine gittik, gelmediler. Arada bir geldiler üzerine serpme yaptılar, molozları, çöpleri kaldırmadılar. Yetmedi imza topladık, yaklaşık 140 imza topladık. Pencerelerimizi açamaz olduk. İmzaları topladık ilçe belediyesine götürdük yetmedi; fotoğraf çektik götürdük yetmedi; arabaların plakalarını çektik götürdük gene çare olmadı. En son dedik ‘Ne yapalım?’, ‘Büyükşehir’e gidin kardeşim’ dediler. Büyükşehir’e gittik, Allah razı olsun 3 yıldan sonra genel bir temizlik yapıldı Büyükşehir tarafından” diye konuştu.

 

“BURASI ETİYOPYA DEĞİL, AKDENİZ”

 

Mahalle sakinlerinden Mehmet Nuri İzgi ise, yaklaşık 3 yıldır Şevket Sümer Mahallesi’nde yaşadığını anlatarak, “Burası Etiyopya sınırlarında değil, burası Akdeniz’e bağlı. Şu an temizlenen alan ise Akdeniz’in temizlik alanı. Büyükşehir buradaki vatandaşı üzmedi, kırmadı, geldi temizliğini yaptı. Niye? Bizler için. Eğer hizmet istiyorsanız gerçekten de yapacaksınız. Yapmayacaksanız zaten sonu belli olur. Herkes yaptığının karşılığını alır” dedi. (Haber Merkezi)