Odun sobası da lüks oldu | Güney Gazetesi Mersin

Odun sobası da lüks oldu

Artan doğalgaz ve elektrik fiyatlarının ardından fatura yükünün altından kalkamayan vatandaş odun sobasına yöneldi, odun sobası satışları arttı. Esnaf, “Geçen seneye göre iki kat zamlanan odun sobasını almaya gücü yetmeyen insanlar çareyi ikinci el soba saran sandık odalarında arıyor” dedi.

Odun sobası da lüks oldu


MAHMUT SÖNMEZ

 

Yıllardır soba satışı yaptığını belirten Osman Özdoğan, enflasyonun yükselmesiyle birlikte ürün fiyatlarında geçen seneye nazaran yaklaşık iki katlık bir artış olduğunu dile getirdi. Özdoğan, artan doğalgaz ve elektrik fiyatları sebebiyle, odun sobası satışının geçen seneye göre arttığını ama fiyatlarının çok yükseldiğini, yüksek wattlı elektrik ısıtıcılarının satışının da durma noktasına geldiğini belirtti.

Odun sobası fiyatının geçen sene 300 lira ile 600 lira arasında olduğunu söyleyen Özdoğan gelen zamlarla birlikte bu yıl en ucuz odun sobasının 600 liradan satmak zorunda kaldıklarını belirtti. Özdoğan, “Orta sınıf kalitede bir odun sobası şu an bin lira. Odun sobası da lüks oldu vatandaş almakta sıkıntı çekiyor. Fiyatı bu kadar yükselmese daha çok insan alır diye düşünüyorum” dedi.

 

“UFO ISITICILARIN SATIŞI DURMA NOKTASINDA”

 

Elektrik faturalarına gelen zamla birlikte elektrikli ısıtıcılarda yapılan satışın düştüğünün altını çizen Özdoğan, “Ürünlere gelen zamlardan kaynaklı işlerimiz ister istemez düştü. Ama Elektrik faturalarına gelen zamla birlikte elektrikli ısıtıcı satışlarında düşüş yaşandı. Düşük wattlı ısıtıcılar az da olsa satılıyor ama ufo diye tabir edilen yüksek wattlı elektrikli ısıtıcılar çok fazla elektrik tüketimine sebep olduğu için neredeyse satılmıyor” dedi.