Çiftlik balığının fiyatı arttı | Güney Gazetesi Mersin

Çiftlik balığının fiyatı arttı

Son günlerde etkili olan sağanak ve fırtına denizden çıkan balık miktarını düşürdü. Ancak balık pazarında her tür balığı bulmak yine de mümkün. Deniz balıkları, çiftlik balıklarına göre daha ucuz. Çiftliklerde yetişen balığın fiyatında neredeyse 2 kat artış var.

Çiftlik balığının fiyatı arttı


MAYSA DERYAYEVA

 

Mersin Balıkçılar Derneği Başkanı Adnan Polat, “Havaların soğuk gitmesinden dolayı balıklar denizin dibine doğru kaçarken, avlanmaya çıkan balıkçılar yeteri kadar balık tutamadan dönüyor.  Son günlerde etkili olan sağanak yağmur ve fırtına dolayısıyla balık çıkma oranında düşüş yaşandı” dedi.

Polat, havaların soğuması ve yağmurların başlamasından dolayı balık fiyatlarının da zam yapılmadığını söyledi. Polat, “Özellikle yılbaşından sonra yağmur ve havaların soğumasıyla birlikte balık çıkma oranlarında da ciddi düşüşler yaşandı ama yine her çeşit balıklar mevcut.  Karadeniz hamsisi 25 lira, sardalya 20 lira, barbunya 40 – 50 lira fiyat aralığında satılıyor” diye konuştu.

 

 

“AŞIRI ZAMLARDAN DOLAYI ŞİKAYETÇİYİZ”

 

Çupra levrek balığının fiyatında artış olduğunu söyleyen Polat, “Yetiştirme balıkların fiyatında artış var. Bu fiyat artışı bizim elimizde değil çünkü kültür balıkçılığı yapan büyük firmalar bu fiyat artışını yapıyorlar. Biz aşırı zamdan dolayı şikayetimiz var. Çupra levrek balığının fiyatı 70- 80 lira ve normalde biz onu 40- 50 liraya satıyorduk.  Deniz balıkları çiftlikte yetiştirilen balıklarından ucuz” dedi.