“İYİ BİR SİNERJİ YAKALADIK” | Güney Gazetesi Mersin

“İYİ BİR SİNERJİ YAKALADIK”

İçel İdman Yurdu teknik direktörü Ender Alkan, Fethiyespor maçının ardından açıklamalarda bulundu. Alkan, “Oynadığımız maçlar tabiki zor maçlar ama bizde zor bir takımız. Biz oynadığımız takımlardan daha zor bir takımız. Çünkü takımda güzel bir birliktelik var” dedi.

“İYİ BİR SİNERJİ YAKALADIK”


İBRAHİM AYDEMİR

TFF 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden İçel İdman Yurdu'nda teknik direktör Ender Alkan, katıldığı bir programda açıklamalarda bulundu.

Alkan, hafta sonu oynanan Fethiyespor maçı ile ilgili olarak, “Her maç bizim için zor. Bu lig zor bir lig. Ligde iyi kadrolar var gerçekten güçlü takımlar var. Bunun yanında saha şartları bakımından da zorlu bir lig. Her takımın bir hedefi var. Kiminin küme düşmeme hedefi kiminin ise şampiyonluk hedefi var. Biz ikinci yarı zor bir fikstürle başladık. Ben hep söyledim; oynadığımız maçlar tabiki zor maçlar ama bizde zor bir takımız. Biz oynadığımız takımlardan daha zor bir takımız. Çünkü takımda güzel bir birliktelik var. Zaten iyi bir kadromuz vardı ama bize hem karakter hem de oyun olarak katkı sunacak 5-6 yeni oyuncu aldık” dedi.

 

“HAKEM MAÇI İYİ YÖNETMEDİ”

Takımda iyi bir sinerji yakaladıklarının altını çizen Ender Alkan, “Bize her koşulda destek olan Başkanımız Metin Saltık ve tüm yönetim, Sportif Direktörümüz Vedat Çoban ve taraftarlarımızı bize güvenip destek veriyorlar. Bu sinerjiyi yakaladık. Bu çok önemliydi. Devre arasında o sinerjiyi yakalamak her şeyden daha kıymetliydi. Taraftarımızın da her geçen gün bize olan inancı artıyor. Mersin İdman Yurdu ve İçel İdman Yurdu taraftarlarının verdiği o sinerjiyle ikinci devreye başladık. İlk maçı zorlu hava şartlarında Ağrı’da kazanınca moral bulduk. Daha sonra içeride Karşıyaka maçında iyi bir oyunla galip geldik. Son maçta ligin hem galibiyet yüzdesi hem de gol yüzdesi yüksek olan takımı Fethiyespor ile karşılaştık. Bizim maça da onlar final maçı olarak bakıyorlardı çünkü son maçta yenilmişlerdi. Evinde 10’da 10 yapmışlar bir takımdı. Maçta çok iyi oynadık hiçbir pozisyon vermedik. Yediğimiz gol hakemin bireysel hatasından dolayı yenen bir goldü. Hakem bence maçı iyi yönetmedi. Yüzde yüz iki kırmızı kart vardı ama hakem bunları görmedi. Orada yönetimimiz ve taraftarımız saldırıya uğradı. Bizlere taş yağdırıldı, küfürler edildi. Bunların futbolda olmaması lazım. Bunlara rağmen konsantremizi bozmadık ve iyi mücadele ettik. Rakibe hiç pozisyon vermedik diyebilirim. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Ama bu maç bitti ve evimizde yapacağımız Belediye Derincespor maçına odaklandık” diye konuştu.

 

“BİR DAYAK YEMEDİĞİMİZ KALDI”

Fethiyespor maçında yaşanan olaylarla ilgili olarak ta konuşan Alkan, “Futbol, dostluk, kardeşlik, mutluluk, üzüntü, sevinçtir. Bunların hepsini bir arada yaşayacaksın. En önemlisi de centilmenliktir. Kazanmak için son dakikaya her şeyi ahlak kuralları içerisinde yapacaksın. Maç bittikten sonra ister kazan ister kaybet rakibini tebrik edeceksin. Bizim yaptığımız bu, doğru olan da bu. Ama deplasmanda saldırıya uğruyorsun. Bir dayak yemediğimiz kaldı. Hakem çok kötü bir maç yönetti” ifadelerini kullandı.