“BU MAÇ SİVAS MAÇININ PROVASI OLACAK” | Güney Gazetesi Mersin

“BU MAÇ SİVAS MAÇININ PROVASI OLACAK”

Türkiye Hentbol Federasyonu 1. Lig’inde tek mağlubiyet alarak lider konumda olan Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın Hentbol Takımı teknik direktörü Ali Rıza Yeşil, “Bizim için çok önemli bir maç. Bizim bir sonraki hafta ise Sivas maçımız var. En önemli maçlarımızdan biri bu maç, çünkü tek mağlubiyet aldığımız takım bu takım. Arkamızdan geliyorlar. Bu hafta oynayacağımız Kızıltepe maçı, sonraki hafta oynayacağımız Sivas maçının provası olacak” dedi.

“BU MAÇ SİVAS MAÇININ PROVASI OLACAK”


İBRAHİM AYDEMİR

Türkiye Hentbol Federasyonu 1. Lig Kadınlar A Grubu’ndan mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın Hentbol Takımı şampiyonluğa emin adımlarla ilerliyor. Hafta sonu sahasında Artvin 7 Martspor’u mağlup eden Mersinli kızlar 6 Şubat Pazar günü Kızıltepe Spor Lisesi’ne konuk olacak.

Maç öncesi açıklamalarda bulunan Mersin BŞB Kadın Hentbol Takımı Teknik Direktörü Ali Rıza Yeşil, “Artvin maçı ikinci yarının ilk maçıydı ve kendi sahamızda oynadığımız ilk maçtı. Çünkü sahamız tadilattaydı ve yeni açıldı. Bizim için önemli bir maçtı. Bir de 45 günlük bir ara verdik. İlk maç her zaman sıkıntılı olur. Rakibimiz de takviyeler yapmıştı. Heyecanlı bir maçtı bizim için. Daha sonra takım istediği oyunu sergiledi ve sahada istediklerimizi yaptı. Son 20-25 dakikada altyapıdan Mersinli kızlarımızla maça devam ettik. Onların da sahada mücadele sergilediğini görünce daha keyifli bir galibiyet oldu bizim için. Böylelikle güzel bir galibiyetle ikinci yarıya başlamış olduk” dedi.   

 

“LİGDE TÜM TAKIMLAR LİDERİ YENMEK İÇİN SAHAYA ÇIKACAK”

Hafta sonu oynayacakları Kızıltepe Spor Lisesi maçı ile ilgili de konuşan Yeşil, “Kızıltepe Spor Lisesi düşme potasında olan bir takım ve nitekim diğer rakiplerimize göre biraz daha zayıf bir takım. Tabiki rakibimizi küçümsemiyoruz. Bizi yenmek için uğraşacaklar. Ki ligdeki bütün rakiplerimiz bizi yenmek için uğraşıyorlar. Şu anda ligde lider olduğumuz için tüm rakiplerimiz sahaya lideri yenmek için çıkacaklar. Onların kaybedeceği bir şey yok. Sonuçta kaybetseler de lidere kaybetmiş olacaklar. Bizim için çok önemli bir maç. Bizim bir sonraki hafta ise Sivas maçımız var. En önemli maçlarımızdan biri bu maç, çünkü tek mağlubiyet aldığımız takım bu takım. Arkamızdan geliyorlar. Bu hafta oynayacağımız Kızıltepe maçı, sonraki hafta oynayacağımız Sivas maçının provası olacak. Şu anda günde çift antrenman yaparak hazırlıklarımıza devam ediyoruz. Hafta sonu iyi bir oynayacağımızı umut ediyoruz” diye konuştu.

 

“NEŞE ŞİMŞEK İLERLEYEN MAÇLARDA DAHA İYİ OLACAKTIR”

Teknik Direktör Ali Rıza Yeşil, devre arasında transfer edilen Neşe Şimşek ile ilgili, “Takıma Kastamonu’dan sol bek mevkiinde oynayan Neşe Şimşek’i aldık. Uyum sorununu erken atlattı ve bize uyum sağladı. Takımdaki arkadaşlarıyla olan iletişimi çok iyi. Şu anda iki maç oldu ama gelecek maçlarda kendisini daha iyi göstereceğine inanıyoruz. Bizim sisteme uyması biraz zaman aldı ama onu da atlattığını düşünüyorum. İlerleyen zamanlarda daha da iyi olacaktır” ifadelerini kullandı.