Büyükşehirin Kardelenleri Seçer’i ziyaret etti | Güney Gazetesi Mersin

Büyükşehirin Kardelenleri Seçer’i ziyaret etti

Büyükşehir’in merkezde ve ilçelerde yer alan Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde geçtiğimiz yıl eğitim gören ve üniversiteye yerleşen öğrenciler, yarıyıl tatillerinde Başkan Seçer’e teşekkür ziyaretinde bulundu. Öğrencilere, herhangi bir ihtiyaçları olduğunda kendilerine ulaşabileceklerini söyleyen Başkan Seçer, “Hiç merak etmeyin. Yani evde babanız var, burada da var” dedi.

Büyükşehirin Kardelenleri Seçer’i ziyaret etti


Mersin’in öğrenci kenti olduğunu, eğitime büyük önem verdiklerini vurgulayan Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrencilere sunulan imkanlardan da söz etti. Seçer, “1 TL’ye ulaşım Türkiye’nin hiçbir tarafında yok. Biz burada olduğumuz sürece de bırakın kırmayı, egale bile edemezler” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin merkezde ve ilçelerde yer alan Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde geçen yıl eğitim gören ve üniversiteye yerleşen öğrenciler, yarıyıl tatillerinde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkür ziyaretinde bulundu. Öğrencilere herhangi bir ihtiyaçları olduğunda kendilerine ulaşabileceklerini öğütleyen Başkan Seçer, “Hiç merak etmeyin. Yani evde babanız var, burada da var” dedi.

 

“GENÇ YOKSA KÜLTÜRÜ, SANATI, SPORU KİMİNLE KONUŞACAKSINIZ?”

 

Türkiye’nin farklı şehirlerindeki üniversitelerde tıp, eczacılık, diş hekimliği, hukuk, özel eğitim, psikoloji gibi pek çok bölümde okuyan öğrenciler, Başkan Seçer ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Ziyarette, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş ile Rehberlik Öğretmeni Damla Tam ile 12 öğrenci yer aldı.

Başkan Seçer, Mersin’in genç, öğrenci, kültür ve sanat kenti olduğunu, kentte 4 üniversite ve 50 binin üzerinde öğrenci bulunduğunu vurgulayarak, “Genç yoksa kültürü, sanatı, sporu kiminle konuşacaksınız ya da üniversite, üniversite gençliği yoksa. Belli bir eğitim düzeyi yoksa bir birikim yoksa nasıl olacak bunlar? Bir müktesebatınız yoksa. Üniversitelerimiz önemli burada. Mersin Üniversitesi de Tarsus Üniversitesi de 2 vakıf üniversitesi de önemli” dedi.

 

“BİZ ÇOCUKLARIMIZI EĞİTMEK İSTİYORUZ, ÖĞRETMEK BAŞKA BİR ŞEY”

 

Başkan Seçer, eğitime büyük önem verdikleri için yönetime gelmeden önce bunun hazırlığını yaptıklarını hatırlatarak, “Bizim temel olmazsa olmazlarımız vardı. Buradaki eğitim kurumları diyeyim, onları çok tahkim ettik ve iyi noktalara getirdiğimizi düşünüyorum. Siz de orada eğitim gördünüz. Sadece öğrenim değil, yani eğitim başka bir şeydir, öğretim başka bir şeydir. Biz çocuklarımızı eğitmek istiyoruz, öğretmek başka bir şey. Matematiği, fiziği, müspet bilimleri tamam da çocuğa bir kimlik kazandırmak, onların psikolojisi ile onların ruh hali ile onların dünyası ile iç içe olmak. Yani bizim evladımız gibi görsünler istiyoruz biz onları. Böyle bir oluşum yaptık” ifadelerini kullandı.

 

“BİR TAVSİYEM VAR. SOSYAL OLUN”

 

Mersin’in daha da güzel bir kent olacağını söyleyen Başkan Seçer, şunları söyledi: “İnşallah siz de hayırlısıyla okullarınızı bitireceksiniz. Ben eminim başarılı da olacaksınız. Yeter ki mutlu olun. Başarı eşittir mutluluk. Gerisi bana göre teferruatta kalır. Mutlaka bazı enstrümanlar gerekiyor mutluluğa ama bir başına para mutluluk değil. Bir başına makam değil.  Hepsinin bir bileşkesi. Önemli olan mutlu olun. Benliğiniz berrak olsun. Bir tavsiyem var; sosyal olun. İnsan tek başına yaşayamaz. Dostlarınız, arkadaşlarınız olsun. Mutlaka hasta bir arkadaşınıza yardım eli uzatın. Mutlu bir haber almışsa ailesinden gidin mutluluğuna ortak olun. Bakın emin olun hayat size daha güzel görünecek. Mutlaka hepinizin ayrı ayrı sorunları vardır. Onu ayrı tutuyorum. Onla baş etmeye gayret edeceksiniz. O zaman dostlarınız size yardımcı olacak. İşte onun için sosyal olun diyorum. Onun için acı paylaşın ki siz de acı çektiğinizde biri gelsin o acıyı paylaşsın sizinle. İnşallah Mersin’e döneceksiniz. Mersin o tarihlerde bugünden daha da iyi olacak. Çok daha güzel olacak. İşte metro temeli atıldı. Burada çok önemli gelişmeler var.” (Haber Merkezi)