Lidere diş geçiremedi | Güney Gazetesi Mersin

Lidere diş geçiremedi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, Kadınlar Basketbol Ligi’nin 20. Hafta maçında deplasmanda lider Emlak Konut’a 84-75 mağlup oldu.

Lidere diş geçiremedi


İBRAHİM AYDEMİR

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Kadın Basketbol Takımı, 20. Hafta maçında deplasmanda Emlak Konut’a konuk oldu. Maçta iyi bir oyun sergileyen Mersin ekibi lidere diş geçiremedi ve sahadan 84-75 mağlup ayrıldı.

Ligde beş maç aradan mağlup olan Mersinli kızlar, durgun başladığı ilk periyotu 30-14 geride kapattı. İkinci periyota daha istekli başlayan Mersin ekibi, bu periyotta 19-9 üstünlük kurarak soyunma odasına 39-33 geride girdi.

Üçüncü periyotta yine etkili oynayan taraf ev sahibi Emlak Konut oldu ve periyotu 18-13 kazanarak son periyota 57-46 önde girdi.

Toplamda 56 sayının çıktığı son periyotta Mersin BŞB Kadın Basketbol Takımı, rakibine 29-27’lik üstünlük sağlasa da maçı kazanmasına yetmedi ve sahadan 84-75 mağlup ayrıldı.

Bu skorla birlikte Emlak Konut oynadığı 20’i maçı da kazanarak 40 puanla zirvedeki yerini korurken; temsilcimiz Mersin BŞB ise 36 puanla faz maçlasıyla ikinci sırada yer aldı.