“FETHİYE’DE BİZE YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUM” | Güney Gazetesi Mersin

“FETHİYE’DE BİZE YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUM”

İçel İdman Yurdu Kulüp Başkanı Metin Saltık, Fethiyespor maçında kendilerine yapılan saldırı ile ilgili kulübün Youtube kanalına açıklamalarda bulundu. Saltık kendilerine yapılan bu saldırıyı Fethiyespor’a yakıştırmadıklarını ve kendilerini kınadıklarını söyledi.

“FETHİYE’DE BİZE YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUM”


İBRAHİM AYDEMİR

TFF 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden İçel İdman Yurdu Kulüp Başkanı Metin Saltık, kulübün Youtube kanalına açıklamalarda bulundu.

Kendisini Mersin futbolunu bir yerlere getirmek için mücadele veren bir iş insanı olarak tanımlayan Metin Saltık, Mersin’deki tüm iş insanlarına seslenerek herkesin Mersin futboluna destek vermesini ve Mersin futbolunu hakettiği liglere taşımaları gerektiğini vurguladı.

Ligde ikinci devreye iyi başladıklarını söyleyen Saltık, “İyi bir ekip ruhuyla lige iyi başladık. Ender Alkan’ın enerjisi, yönetimin desteği, taraftar kitlemizin itici gücü ve şehrimizin yanımızda olmasıyla ikinci devreye iyi başladık ve 3’te 3 yaptık. İnşallah sezonun geri kalanını da böyle devam ettirmeyi düşünüyoruz” dedi.

Takım ve şehir olarak güzel bir atmosfer hazırladıklarını ifade eden Başkan Saltık, “Şehrin özlediği bir atmosfer var. Bu şehrin de buna ihtiyacı vardı. Geç kalınmış bir istek ve arzu ama inşallah devamı daha güzel gelir. İstediğimiz gibi bir başlangıç yaptık ve bu şehrin de buna ihtiyacı vardı. Geçmişten gelen Mersin İdman Yurdu sevdası bu şehrin en güzel sevdası. Bu sevdayı yeniden diriltmek için İçel İdman Yurdu’nun bir misyon üstlenmesi ve taraftarın da bunu benimsemesiyle güzel bir atmosfer oldu. İnşallah bundan sonra da devamı gelir” diye konuştu.

 

“FETHİYE’DE BİZE YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUM”

Geçen hafta Fethiyespor maçında kendilerine yapılan kötü olaylarla ilgili de konuşan Saltık, “Futbol bir dostluk oyunudur ve çok farklı bir hobi alanıdır. Ben bütün futbol müsabakalarında hep yapıcı tarafı üstleniyorum. Fethiye’de bize yapılan saldırıyı kınıyorum. Fethiyespor Kulübü’ne de bunu yakıştırmıyorum. Umarım bu tarz saldırılar ve provokasyonlar son bulur. Fethiye’ye yakışmayan iğrenç bir saldırıydı, tasvip etmiyorum. Futbolda her zaman dostluk, sevgi ve saygının ön planda olması gerekiyor. Temennimiz bu yönde. Bana göre Fethiyespor böyle yaparak puan kazanıyor. Hakemlere baskı yapıyorlar ve taraftarları üzerinden rakip futbolculara baskı kurarak bunu koz olarak kullanıyorlar” şeklinde konuştu.

 

 

“BİR BAŞKANDAN ZİYADE BÜYÜK BİR TARAFTARIM”

Kendisinin büyük bir İçel İdman Yurdu taraftarı olduğunu belirten Metin Saltık, “Benim 6’ncı yılım oldu. İçelspor olarak biz başladık. Biz bu kulübü amatörden satın aldık. Bebeğimiz gibi buralara kadar getirdik. Mersin İdman Yurdu’na olan sevdamız büyük ve bu ruhla öteye gidiyoruz. Futbolcularımız kazanmak için sahada mücadele verirken, taraftarlarımız da tribünden savaş veriyor. Ben bir Başkandan ziyade büyük bir taraftarım çünkü ben taraftarların içerisinde olduğum zaman keyif alıyorum. Onlarla birlikte hüzünlenip onlarla birlikte mutlu oluyorum. Onlarla birlikte bağırıyorum. Bu farklı bir duygu veriyor bana. Bundan sonraki maçlarda imkanım el verdiği sürece taraftarlarımızın yanında olmayı daha çok istiyorum. Onlarsız bir futbol maalesef olmuyor. Futbolun en güzel yanı taraftarlarımızdır” dedi.

 

İSİM DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

İçel İdman Yurdu’nun isim değişikliği yaparak Mersin İdman Yurdu ismini alması ile ilgili detaylar veren Saltık, Mersin İdman Yurdu kulüp başkanı Şevket Varan ve yönetiminin kulübün kapatılması ve isim değişikliğinin gerçekleşmesi için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Bu süreçlerden sonra da belgeleri hazırlayarak isim tescili için Türkiye Futbol Federasyonu’na başvuru yapacaklarının altını çizen Saltık, gelecek sezondan itibaren yollarına Mersin İdman Yurdu A.Ş. olarak devam etmeyi umduklarını vurguladı.