Aşı ve kısırlaştırma çağrısı | Güney Gazetesi Mersin

Aşı ve kısırlaştırma çağrısı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ocak ayında 101 tehlike arz eden ırk hayvanın barınağa teslim edildiğini, bu hayvanların bakımını ve kısırlaştırmalarını yaptıklarını söyledi. Seçer, kısırlaştırma konusunda vatandaşlara çağrıda bulundu.

Aşı ve kısırlaştırma çağrısı


 

"HAYVAN SATIN ALMA SAHİPLEN”

 

Başkan Seçer, Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin Türkiye’nin en güzel barınaklarından bir tanesi olduğunu ifade ederek, “Hayvan sevgisi, hassasiyeti olan gönüllülerle iş birliği yapmamız bizim için son derece önemli. Onlarla iş birliği yaparsak yaşadığımız bütün sorunları çok daha kısa süre içerisinde aşabiliriz diye düşünüyorum. Hayvan satın alma sahiplen. sahiplen.mersin.bel.tr’den hayvan sahiplenebilirsiniz” dedi.

 

“OCAK AYI İÇERİSİNDE 101 TEHLİKE ARZ EDEN IRK BARINAĞA TESLİM EDİLDİ”

 

Seçer, Temmuz 2021’’de TBMM’de bir yasa değişikliği yapıldığını, bu çerçevede 14 Ocak 2022’ye kadar Pitbull, Dogo Argentino gibi tehlike arz eden ırkların kayıt altına alınmasının zorunlu hale getirildiğini anımsatarak, “Ancak o tarihe kadar hayvan sahiplerinin bir kısmı bunları kimliklendirmedi, kayıt altına almadı. Toplamda sadece Ocak ayı içerisinde 101 tehlike arz eden ırk hayvan bize teslim edilmiş oldu. Ani bir patlama bu. Ani gelişen bir olay. Ancak bütün bu olumsuzluklara rağmen biz burada Kaşlı Hayvan Barınağı’nda ve diğer barınaklarımızda mevcut imkânlarımızı en iyi şekilde kullanarak bu hayvanların burada bakımını gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu.

Ani gelişmelerden sonra kendilerinin de bir teşhis ve tespit yaptıklarını ifade eden Başkan Seçer, şöyle devam etti: “Kısırlaştırma önemli. Burada biz kısırlaştırma konusunda da vatandaşlarımıza çağrı yapmak istiyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyemizin Veterinerlik Hizmetleri buna son derece uygun. Bizimle beraber iş birliği yapabilirler”. (Haber Merkezi