Tek odada yaşam savaşı | Güney Gazetesi Mersin

Tek odada yaşam savaşı

Erdemli’de obezite rahatsızlığı nedeniyle bacakları şişen yaklaşık 150 kilogram ağırlığındaki 2 çocuk annesi kadına zihinsel engelli oğlu bakarken, devlet-vatandaş işbirliği ile aileye destek olunmaya çalışılıyor. Son olarak ailenin biriken 10 bin TL’lik su faturasının da taksitlendirildiği, ilk taksiti bir mahalle sakininin ödediği, diğer kalan kısmı ise kaymakamlığın karşılayacağı öğrenildi.

Tek odada yaşam savaşı


Erdemli ilçesine bağlı Yeşildere Mahallesi’nde tek odalı evde yaşamını sürdüren 52 yaşındaki Münevver Akça, bir süre önce obezite nedeniyle aşırı kilo almaya başladı. Yakalandığı rahatsızlık nedeniyle önce ilaçlı tedavi gören Akça, komşularının desteği ve yetkililerin ilgisi ile hastaneye kaldırıldı ancak zihinsel engelli oğlu yalnız kaldığı için tedaviyi yarım bırakıp hastaneden çıktı. Hastalığı ilerleyen kadının bacakları iyice şişerken, kilosu da 150'ye ulaştı. Tam kilosunu bilmeyen Akça yerinden kalkamaz hale gelerek, bir değnek yardımı ile zorla hareket etmeye başladı.

Zihinsel engelli oğlu Mehmet Akça tarafından yemesinden içmesine kadar her türlü ihtiyacı giderilen Akça, eşinin kızını da yanına alarak uzun süre önce kendilerini terk ettiğini ileri sürdü. Kaymakamlıktan Erdemli Belediyesi’ne kadar devletin tüm kurumlarının destek olduğu aileye komşular da ellerinden geldiğince yardımcı oluyor. Son olarak 10 bin TL civarında biriken su faturası da komşuların devreye girmesi ile 11 takside bölünerek ilk taksiti ödendi, diğer kısmı da kaymakamlığın karşılayacağı öğrenildi. (İHA)