ÇBK’nın rakibi Hatayspor oldu | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK’nın rakibi Hatayspor oldu

Bitci Kadınlar Türkiye Kupası’nda Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Basketbol Kulübünün rakibi Hatayspor oldu. 22-23 Mart tarihlerinde oynanacak müsabakalara Mersin ev sahipliği yapacak.

ÇBK’nın rakibi Hatayspor oldu


Bitci Basketbol Kadınlar Türkiye Kupası’nda kura çekimi bugün gerçekleşti. İstanbul’da Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleşen kura çekimi sonucunda ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, Hatayspor ile eşleşti.

22-23 Mart tarihlerinde Mersin’de oynanacak olan çeyrek final maçlarında kazanan ekipler, 24 Mart’ta oynanacak olan yarı finallere yükselecek. Kupanın sahibi ise 25 Mart tarihinde oynanacak olan final maçıyla belli olacak.

 

“BU SENENİN EN FORMDA 8 TAKIMI KARŞILAŞACAK”

Kura çekiminin ardından konuşan TBF Başkan Vekili Ömer Onan, bütün takımlara başarılar diledi ve "Bir sene aradan sonra Kupalı günlerimize geri döndük. Kovid 19’un da etkileri azalıyor. Bu açıdan basketbolseverlerin her zaman çok ilgi gösterdiği bir organizasyondur Basketbol Türkiye Kupası ve bu senenin de en formda 8 takımı karşılaşacak. Çünkü ilk devreyi ilk 8’de tamamlayan rakiplerimiz hak kazanıyor. O açıdan da sürprizlere gebe. Kuralara baktığımızda erken derbimiz de var. Bence herkesin keyif alacağı güzel bir turnuva olur. Bizler de orada olacağız. Seyircilerle birlikte en güzel maçların seyredileceği, sakatlığın, şanssızlığın olmadığı ve hakedenin kazandığı bir kupa olur diye ümit ediyorum" açıklamasını yaptı. Kura çekimi, toplu fotoğraf çekiminin ardından tamamlandı. (Haber Merkezi)

 

Basketbol Kadınlar Türkiye Kupası’nda eşleşmeler şu şekilde:

ÇBK Mersin Yenişehir Bld. - Hatayspor

Fenerbahçe - Galatasaray

OGM Ormanspor - Botaş

Nesibe Aydın - Bursa BB