“Buraya tatile değil, Tarsus’u hak ettiği yere getirmeye geldim” | Güney Gazetesi Mersin

“Buraya tatile değil, Tarsus’u hak ettiği yere getirmeye geldim”

Ocak ayında Tarsus İdman Yurdu’na transfer olan ve ilk maçında gol sevinci yaşayan Uygar Mert Zeybek, transfer sürecini, takımdaki son gelişmeleri ve Fenerbahçe döneminde yaşadığı sakatlıkların kariyerini nasıl etkilediğini Güney’e anlattı.

“Buraya tatile değil, Tarsus’u hak ettiği yere getirmeye geldim”


İBRAHİM AYDEMİR

Türkiye Futbol Federasyonu 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Tarsus İdman Yurdu’nun devre arasına takıma transfer ettiği isimlerden Uygar Mert Zeybek Güney’e konuştu. Ara transfer döneminde takıma katılan ve ilk maçında gol sevinci yaşayan 26 yaşındaki Zeybek, transfer süreci ile ilgili, “Bildiğiniz gibi buraya yarım sezon kiralık olarak geldim. Biraz zor oldu ama Gürses Kılıç Hocamla yaptığımız konuşmalar sonrası ve Tarsus’un daha iyi yerlerde olması gerektiğini düşündüğüm için buraya gelmeye karar verdim. Sonrada transferim gerçekleşti” dedi.

 

 

“SERİ GALİBİYETLERE İHTİYACIMIZ VAR”

Takımdaki atmosferin iyi olduğunu belirten Uygar Mert Zeybek, oyun anlamında iyi oynanıp çok pozisyona girdiklerini, ancak sonuç anlamında skor alamadıklarını vurguladı. Zeybek, “Eksiklerimizin neler olduğunu bütün arkadaşlarım farkında zaten. Bu hafta şanssızlığımızı kırdık ve Akhisar deplasmanından galip döndük. Seri galibiyetler geleceğini düşünüyorum. Buna da ihtiyacımız var. Gol noktasında Tarsus’a ne kadar yardımcı olursam o kadar iyi çünkü buraya tatile değil Tarsus’u hak ettiği yere getirmeye geldim” ifadelerini kullandı.

 

“ROBİN VAN PERSİE VE NANİ BENİMLE HEP İLGİLENİRDİ”

Genç yaşta Fenerbahçe’de forma giyen ve dünyaca ünlü futbolcularla oynama fırsatı bulan Uygar Mert Zeybek o dönemleri de anlattı. O dönemlerde Robin Van Persie ve Nani’nin kendisiyle çok ilgilendiğini söyleyen başarılı futbolcu, “Genç yaşımda Fenerbahçe’de dünya futboluna adını yazdırmış hem Türk hem yabancı birçok futbolcuyla oynama fırsatı yakaladım. Robin Van Persie ve Nani hep benimle ilgilenirdi. Sürekli çalışmam gerektiğini, tekrar yapmam gerektiğini, saha içindeki pozisyonlarda neler yapmam gerektiğini hep söylerdi. Bu tür noktalarda hep beni uyarırlardı. Ben de onların tecrübelerinden yararlandım. Hep dinlerdim onları ve bana bu konuda çok yararlı oldular” diye konuştu.

 

 

“FENERBAHÇE BENİM EVİM, YUVAM”

Fenerbahçe’de forma giydiği dönemlerde yaşadığı ciddi sakatlıkların ardından biraz geri kaldığını söyleyen Uygar Mert Zeybek, şans verilmesi halinde yine Fenerbahçe forması giymek istediğini söyledi. 26 yaşındaki Zeybek o dönemlerle ilgili, “Fenerbahçe’de ciddi sakatlıklar yaşadım. Çok genç yasta önemli müsabakalarda görev alma fırsatım oldu. Ben de en iyi şekilde değerlendirdim ama üst üste yaşadığım ciddi sakatlıklar sonrası biraz geri kaldım. Ukalalık olarak algılanmasın lütfen ama o sakatlıkları yaşamasaydım şu anda takım kaptanlığı yapıyordum. En kısa örneği olarak; benim oynadığım zamanlardaki futbolculara bakın bir de şimdikilere bakın. Fenerbahçe benim evim, yuvam. Ben Fenerbahçe’de Uygar oldum, beni Uygar yapan orasıdır. Yaşım daha 26. Tekrar neden olmasın? Seve seve o şanlı formayı öncesinde nasıl taşıdıysam tekrardan yine taşırım” diyerek sözlerini noktaladı.