Ucuz fiyata otobüs filosu güçlendirildi | Güney Gazetesi Mersin

Ucuz fiyata otobüs filosu güçlendirildi

Mersin Büyükşehir Belediye (Meclisinde konuşan Başkanı Vahap Seçer, göreve geldikleri günden bu yana toplu taşımada kullanılan otobüs sayısını 272’ye yükselttiklerini ve otobüs filosunun Türkiye’nin en genç filosu haline geldiğini belirtti. Dövizdeki hızlı yükselişten önce harekete geçtiklerini, böylece ucuz fiyata teknolojisi yüksek otobüsler aldıklarını belirten Seçer, yaptıkları yatırımlarla Mersin’in 2029’a kadar otobüse ihtiyaç duymayacağını belirtti.

Ucuz fiyata otobüs filosu güçlendirildi


MAHMUT SÖNMEZ

Göreve geldiklerinde 252otobüsün Mersin genelinde toplu taşıma hizmeti verdiğini söyleyen Başkan Seçer, Bu araçların 2019 itibariyle yaş ortalamasının 12 olduğunu oysa toplu taşıma literatüründe kullanılacak araçların genelde 10 yaş kabul edildiğini söyledi.

 

“MERSİN’İN 2029’A KADAR OTOBÜS İHTİYACI OLMAYACAK”

Bu durumu göz önünde bulundurarak 2021 yılında teknolojik imkanları yüksek 87 adet limon otobüsleri filolarına kattıklarını söyleyen Seçer, “Nisan ayın da yaklaşık 2 ay sonra 67 adet yeni 85 metrelik atak otobüslerimizde hizmete alacağız. Bu araçların 28’si kırsal kısa dosya olduğu için daha çok kırsalda, Tarsus gibi sokakları dar olan bölgelerde kullanacağız. 39 adeti ise Tarsus’ta hizmet verecek. Ardından 3 Şubat’ta sözleşmesini imzaladığımız 84’ü 12 metrelik Solo, 34’ü Körüklü toplam 118 SNC’li limonlarımız Eylül ayı itibariyle filomuza dahil etmiş olacağız. Geçen yıl 87 bu yıl Nisan ayında 67 adet yine Eylül ayında 118 limon otobüslerimizle toplam 272 otobüsümüzle 2029 yılına kadar Mersin lastik tekerlekli toplu taşıma sistemine artık yeni araç ihtiyacı olmayacak” dedi.

 

“OTOBÜSLERİ UYGUNA ALDIK”

Bu 272 araçların güncel maliyetinin belediyeye 712 milyon 62 bin TL olduğunu söyleyen Seçer, otobüs ödemelerine başladıklarını belirtti.  Otobüsleri 48 ay vadeli aldıklarını söyleyen Seçer, “67 atak otobüs Nisan’dan sonra yine onları 48 ay vadeli aldık. Bunları detaylı anlatmamın nedeni biz bu otobüsleri uyguna aldık. Bugün devrede olan geçen yıl hizmete aldığımız her bir otobüs ile bugün yeni sözleşmeyle aldığımız her otobüs arasında 1 milyon TL fark var” dedi.

 

“TÜRKİYE’NİN EN GENÇ OTOBÜS FİLOSU”

Yeni otobüslerle filolarını gençleştirdiklerini söyleyen Seçer, “Bu otobüslerimizle birlikte filomuzu teknolojik donanımlı, güvenli, rahat, konforlu araçlarla gençleştirmiş ve yenilemiş olacağız. 2.7 yaş ortalamasıyla Mersin Türkiye’nin en genç otobüs filosuna sahip şehir olacak. Yeni araçlarla yakıt tasarrufu  ve araçların bakım maliyetlerini azaltacağız” dedi.

 

 

ESNAFA KALDIRIM İŞGALİ ÇAĞRISI”

Mersin merkezde, ilçelerde kaldırım işgallerine dikkat çeken Başkan Seçer, “Vatandaşlarımız tarafından son günlerde şikayete konu olan konular. Uzun süredir nu konuda çalışmalar yapıyorduk ancak elimizde olmayan gelişmeler pandemi gibi, ekonomik krizler gibi olaylardan dolayı esnafımızla bu konuyla ilişkin karşı karşıya gelmemek için olumsuz bazı sonuçlar oluşmasın diye bunlara bizim arzu ettiğimiz düzenlemeleri bugüne kadar yapmamıştık ancak öyle görülüyor ki her geçen gün bu sorun katma kat artmaya başlıyor. Sizde takdir ederseniz Mersin’de herhangi yoğun trafiği olan caddelere, yaya trafiği caddelere örneğin GMK, Kuvvayi Milliye caddesi, İstiklal caddesine oradaki kaldırım işgallerinin yayaları ne kadar zor duruma soktuğunu görebilirsiniz. Buradan esnaflarımıza kentim adına çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen, yayaların trafiğine engel olacak şekilde kaldırım işgallerine son verelim. Buna yasalar aykırıdır. Biz bu konularda çalışmalarımızı bundan sonra aralıksız olarak amansız, fakatsız, lakinsiz olarak yasalara uygun şekilde sürdüreceğiz ve bu işgalleri yapanlar hakkında cezai işlemler başlatmak zorunda kalacağız. Buradan da bu duyuruyu yapmak istedim” dedi.

 


  Ucuz fiyata otobüs filosu güçlendirildi