“Mersin’in umudu olduk” | Güney Gazetesi Mersin

“Mersin’in umudu olduk”

TFF 3. Lig 3. Grup ekiplerinden İçel İdman Yurdu’nda Asbaşkan Ümit Saltık, Kırıkkale maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Saltık, “Bu hafta zorlu bir Kırıkkale deplasmanımız var. Maça en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Kırıkkale’ye mutlak 3 puan için gidiyoruz” dedi.

“Mersin’in umudu olduk”


İBRAHİM AYDEMİR

Türkiye Futbol Federasyonu 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden İçel İdman Yurdu, Pazar günü oynayacağı Kırıkkale BA maçı hazırlıklarını sürdürüyor. Teknik direktör Ender Alkan yönetiminde sabah saatlerinde gerçekleştirilen antrenmanda taktik çalışmaları ve çift kale maç yapıldı.

Amatörden alınan ve 3. Lig’e kadar yükselme başarısı gösteren İçel İdman Yurdu’nda Asbaşkan Ümit Saltık Güney’e konuştu.

 

“İSTEDİĞİMİZ SKORU ALAMADIK”

Belediye Derincespor maçında özledikleri ve bekledikleri birlikteliğin sağlandığını söyleyen Saltık, “Derince maçında özlenen ve beklenen birliktelik sağlandı. Bundan sonra hep bu şekilde olacağını düşünüyorum. İstediğimiz skoru alamadık. Futbolda maalesef bu tarz ufak kazalar oluyor. Bunları telefi edecek kadro kalitesine sahibiz” dedi.

 

 

“MERSİN ŞEHRİNİN VE TARAFTARININ UMUDU OLDUK”

İçel İdman Yurdu’nu hak ettiği yerlere taşımak için çok çalıştıklarını vurgulayan Saltık, “Bu takımı amatörden devraldık. Mersin şehrinin ve taraftarının umudu olduk. Bu sorumluluk bilincinin farkındayız. Bu kulübü en kısa sürede istenilen, beklenilen seviye çıkartmak için var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.

 

“ÇOK KALİTELİ OYUNCULARI KADROMUZA KATTIK”

Devre arasında takıma yapılan transferler ile ilgili de konuşan Ümit Saltık, “Biz amatörden beri hep iddialı kadrolar kurduk. Kurarken de üst liglerin kadrosunu düşünerek oluşturduk. Kadroyu hep bu şekilde kurduk. Bu sene de çok kaliteli oyuncuları kadromuza kattık. Hem üst liglerin havasını bilen hem bulunduğumuz ligi bilen oyuncular aldık. Şu anki kadromuz bizi üst lige çıkaracak kaliteye sahip” diyerek üst lige çıktıkları takdir de kadroda çok fazla oynama yapmayı düşünmediklerini söyledi.

 

 

“KIRIKKALE’YE MUTLAK 3 PUAN İÇİN GİDİYORUZ”

Pazar günü deplasmanda oynanacak Kırıkkale maçı hakkında değerlendirme yapan Başkan Saltık sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Bu hafta zorlu bir Kırıkkale deplasmanımız var. Maça en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Kırıkkale’ye mutlak 3 puan için gidiyoruz. Bu maçtan sonraki Esenler Erokspor ve Edirnespor maçları için konuşmak çok erken. Önümüzdeki bu zorlu 3 haftalık periyottan en iyi şekilde çıkmak için hazırlıklarımız devam ediyor.”