ÇBK Sihirbaz’ını duyurdu! | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK Sihirbaz’ını duyurdu!

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, Nika Bariç’i transfer ettiğini duyurdu.

ÇBK Sihirbaz’ını duyurdu!


İBRAHİM AYDEMİR

Üç kupa hedefine emin adımlarla yürüyen Çukurova Basketbol, kadrosunu 3 kez EuroLeague Women şampiyonluğu yaşayan 1,70 boyundaki Sloven oyun kurucu Nika Baric ile güçlendirdi.

Kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Organizasyonumuz, üç kupa hedefiyle yola çıktığı 2021-2022 sezonu kapsamında Sloven oyun kurucu Nika Bariç ile anlaşmaya varmıştır. 2010 yılında Avrupa’da Yılın Genç Oyuncusu ödülünü kazanan Bariç, 2012 yılında WNBA ekiplerinden Minnesonta Lynx tarafından draft edildi. UGYMK Yekaterinburg formasıyla 2015-16, 2017-18 ve 2018-19 sezonlarında EuroLeague Women şampiyonluğu yaşayan oyuncumuz, ülkemizde 2020-21 sezonunda Elazığ İl Özel İdare forması da giydi. Oyuncumuza hoş geldin diyor, üç kupa hedefi yolunda bize güç katmasını umuyoruz.”

 

“HEDEFLERİ OLAN BİR KULÜBE GELDİĞİM İÇİN MUTLUYUM”

Kendisini turuncu-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeyi imzalayan 1992 doğumlu Nika Baric ise, "Hedefleri olan bir kulübe geldiğim için çok mutluyum. Taraftarımızla bütünleşip kentimize kupalar kazandırmak istiyoruz. Bunun için elimizden geleni yapacağız" dedi.

 2010 yılında Avrupa'da 'Yılın Genç Oyuncusu' ödülünü kazanan, 2012'de de WNBA ekiplerinden Minnesota Lynx tarafından draft edilen Baric, geçen sezon ülkemizde Elazığ İl Özel İdaresi forması giymişti.