Yedi yıldır dinmeyen acı | Güney Gazetesi Mersin

Yedi yıldır dinmeyen acı

Tarsus’ta 11 Şubat 2015’te bindiği minibüste vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın acısı, yıllar geçse de hiç dinmiyor. Katledilişinin üzerinden 7 yıl geçmesine karşın hala kadın cinayetlerinin simgesi olan Özgecan’ı bir an olsun akıllarından çıkarmayan Aslan ailesi, kızlarının acısıyla yaşıyor.

Yedi yıldır dinmeyen acı


Aslan ailesi, 7’nci ölüm yıl dönümünde kızları Özgecan’ı mezarı başında anmak için yaşadıkları İzmir’den Mersin’e geldi. Baba Mehmet Aslan ve anne Songül Aslan, mezar ziyareti öncesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Baba Mehmet Aslan, Özgecan’ın katledilmeden önce yaşadığı evde yaptığı açıklamada, 7 yıldır acılarının hiç dinmediğini söyledi. Aslan, “Kızımızı düşünmediğimiz, anmadığımız bir an yok. Ne zaman sokağa çıksak, evde sohbet etsek, televizyon izlesek, ne zaman bir genç kız görsek, evlenen bir çift görsek hep Özge aklımıza geliyor. Özge'min Özgecan gibi öldürülen, katledilen kadınlarımızın maalesef gelecekleri çalındı, gelecekleri çalınıyor. Kadınların geleceklerinin çalınması, katledilmesi, şiddete maruz kalması demek, çocukların büyüyememesi, sevginin, şefkatin, hoşgörünün katledilmesi demek. Kadının yok edilmesi demek, ülkenin geleceğinin yok edilmesi demek. Maalesef bu zor zamanların üstüne bir de kadın şiddetinden dolayı çekilen acılar, sıkıntılar bu yükü katmerli hale getirmiştir” diye konuştu.

 

“KIZIM SONSUZA KADAR YAŞAYACAK”

 

Özgecan’ın bir sembol olduğunun altını çizen ve çok özel bir çocuk olduğunu belirten Aslan, “Özgecan, gerçekten sevgi doluydu. Kızım sonsuza kadar yaşayacak. Bütün gönüllerde, bütün sinelerde var olacak. Buna inanıyorum” dedi. 

 

 

ÖZGECAN, MEZARI BAŞINDA ANILDI

 

Kadın cinayetlerinin simgesi haline gelen Özgecan Aslan, vahşice öldürülmesinin 7’nci yılında da unutulmadı. Özgecan, Mersin’deki mezarı başında dualarla anılırken, Aslan ailesi duygu dolu anlar yaşadı. Anne Songül Aslan, baba Mehmet Aslan ve akrabaları başta olmak üzere birçok Mersinli, Özgecan’ın Mersin Akbelen Şehir Mezarlığındaki mezarına gelerek, çiçek bırakıp dua etti.

Aslan ailesi, 7’nci ölüm yıl dönümünde kızları Özgecan’ı mezarı başında andı. Mezarda kızları için dua okutan anne Songül Aslan ve baba Mehmet Aslan, duygulu anlar yaşadı. Songül Aslan ve Mehmet Aslan, zaman zaman gözyaşlarını tutamazken, yakınları ve vatandaşlar Özgecan’ın mezar taşını öperek dua okudular. (İHA)