TİP Üyelerinden Migros çalışanlarına destek | Güney Gazetesi Mersin

TİP Üyelerinden Migros çalışanlarına destek

Migros mağazalarında işten çıkarılan işçilere destek giderek artıyor. İşçilere destek vermek için Mersin’de Migros mağazalarına giden Türkiye İşçi Partisi (TİP) Mersin Üyeleri, “Emek hırsızlarına güzel bir ders verelim” dedi.

TİP Üyelerinden Migros çalışanlarına destek


ZELİHA ÖZİPEK

Kendilerine yapılan zammı kabul etmedikleri için işten çıkarılan işçilere destek vermek isteyen TİP Mersin Üyeleri Mersin’deki Migros mağazalarına giderek tepki gösterdi.

İstanbul Esenyurt’ta bulunan Migros deposunda yüzde 8 zammı kabul etmeyen işçiler, iş bırakarak düşük zam teklifine karşı eylem yapmış, ardından yöneticiler 250 işçiyi işten çıkarmıştı. Türkiye İşçi Partisi üyeleri işten çıkarılan Migros işçilerine destek vermek için farklı noktalardaki Migros marketlerinde eş zamanlı olarak eylem ve basın açıklaması gerçekleştirdi. Mersin’deki bir Migros mağazasına giden TİP Mersin üyeleri, burada bir basın açıklaması yaptı.

 

“KENDİ ÇALIŞTIKLARI MAĞAZALARIN RAFLARI BİLE ONLARA UZAK”

Burada TİP adına basın açıklamasını yapan TİP üyesi Ceren İnan, “Migros mağazasındasınız. Ekmek reyonuna gidip bir bakın 4 TL’lik ekmek var mı? Bu mağazanın depo çalışanları her şeyin fiyatı iki kat artmışken sadece yüzde 8 maaş zammı aldılar. Dediler ki olmaz, saatlik ücretlerimiz 4 TL artsın yani bir fırındaki ekmek fiyatı. Migroslarda o ekmeklerden yok. Düşünün burada gördüğünüz ürünleri taşıyan o işçiler buradan bile ekmek alamıyor. Kendi çalıştıkları mağazaların rafları reyonları bile onlara uzak. İstedikleri bir ekmek parasıydı. Ama ne oldu son 1 senede karı yüzde 60 artan cirosu katlanan Migros kendi depo işçisine yüzde 8 teklif etti. Kabul etmeyen 250 işçiyi işten çıkardı” dedi.

 

“EMEK HIRSIZLARINA GÜZEL BİR DERS VERELİM”

Migros işçilerinin ekmek davasında yanlarında olduklarını belirten İnan, “Sizler de yanlarında olun. Sizlerin de ekmeğiniz çalmak isteyeceklerdir. Birbirimizle dayanışma vakti. Elektriğimizi, doğalgazımızı, çocuğumuzun sütünü emekçinin ekmeğini çalanlar, karşılarında Türkiye İşçi Partisi’ni bulacaklar ama yetmez Türkiye İşçi Partililer olarak diyoruz ki karşılarında halkı bulsunlar. Hep beraber bu emek hırsızlarına güzel bir ders verelim, emekçilerin alamadığı ekmeği kendi gırtlaklarına basan Migros mağazalarını protesto edelim alışverişi keselim Migros Depo emekçilerinin yanında olalım” ifadelerini kullandı.