Adım Adım Süper Lig’e | Güney Gazetesi Mersin

Adım Adım Süper Lig’e

Türkiye Hentbol Federasyonu 1. Lig Kadınlar A Grubu’nda mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın Hentbol Takımı, şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Adım Adım Süper Lig’e


İBRAHİM AYDEMİR

Pazar günü sahasında en yakın takipçisi Sivas Belediyespor’u mağlup eden MBB Kadın Hentbol Takımı Teknik Direktörü Ali Rıza Yeşil maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Güzel ve keyifli bir galibiyet aldıklarını belirten Yeşil, “Maç bizim için çok önemliydi. Çünkü ligdeki en yakın rakibimiz Sivas Belediyespor’du. Biliyorsunuz ligde tek mağlubiyet aldık, onu da Sivas deplasmanında aldık. Bu maçta hem onun rövanşını almış olmak hem de ligde liderliğimizi sağlamlaştırmak adına önemli bir maçtı. Maça çok iyi konsantre olduk ve sıkı hazırlandık. Bu maçta tribünlerimiz de çok iyiydi. Gençlerimiz, altyapıdan oyuncularımız ve taraftarlarımız maça gelerek bizleri yalnız bırakmadı. Bu maçta seyircilerimizin de desteğiyle galip geldik. Maçta iyi bir defans ve iyi bir hücum oyunu gerçekleştirdik. Oyuncularım istediklerimi sahada doğru uyguladı ve  güzel bir skorla rakibimizi mağlup ettik” dedi.

 

 

“SÜPER LİG’E ÇIKACAĞIZ”

En yakın rakiplerine 5 puan fark attıkları söyleyen Yeşil, “Ligde biliyorsunuz Play-Off sistemi var. Play-offlara lider gitmek çok önemli. Şu an ligde en yakın takipçimize 5 puan fark attık. Sivas bizim ligdeki en ciddi rakiplerimizden birisi, onları yenmek bizim için çok iyi oldu. Bu maçı almak hem psikolojik olarak hem de puan farkı olarak bize çok iyi geldi. Adım adım gidiyoruz liderliğe. İnşallah Play-Off’larda da kazanarak Süper Lig’e çıkacağız” diye konuştu.

 

“LİGDE 9 MAÇTIR NAMAĞLUP DEVAM EDİYORUZ”

Oyuncularının moral olarak çok iyi durumda olduğunu söyleyen teknik direktör Ali Rıza Yeşil, “Şu an oyuncularımın motivasyonu çok üst seviyede. Biliyorsunuz ligde 9 maçtır namağlup devam ediyoruz. Bu bize ayrı bir motivasyon sağlıyor. Takımım artık kazanmaya alıştı. Takımım hangi durumda olursa olsun, geride de olsa o maçı kazanmaya çalışıyor çünkü takımda bir kazanma alışkanlığı oluştu. Oyunumuzu düzelterek her maçı kazanmak için sahaya çıkıyoruz. Başkanımızın ve Şube sorumlumuzun maça gelerek bize destek vermesi, maçta top ve formaların hediye edilmesi maçın bir şölen havasında geçmesini sağladı. Bunlar bize ayrı bir keyif verdi” ifadelerini kullandı.