Halk ekmek, belediye bünyesine alınıyor | Güney Gazetesi Mersin

Halk ekmek, belediye bünyesine alınıyor

Halk ekmek, belediye bünyesine alınıyor


ABİDİN YAĞMUR

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde ‘dezavantajlı vatandaşların daha hijyenik, kaliteli, uygun fiyatla ve sürdürülebilir koşullarda ekmeğe, yemeğe ulaşmasını sağlamak için ekmek fabrikası ve büfesi kurmak-işletmek, mahalle mutfakları kurmak-işletmek, konaklama tesisleri, öğrenci yurtları ve kreş kurmak-işletmek ve kafeterya işletmek amacıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesis İşletmesi  adıyla bütçe içi birim kurulması” teklifi de görüşülerek onaylandı.

Yeni oluşum sayesinde Mersin Büyükşehir Belediyesi halk ekmek başta olmak üzere bazı sosyal projelerini belediye şirketleri üzerinden değil, belediyenin kendi bütçesiyle yapacak.

Belediyenin bu adımı, AKP’li üye Zafer Şahin Özturan’ın “Halk ekmeği belediye şirketine vermeyin demiştik. Haklı çıktık. Müflis tüccar oldunuz” şeklindeki yorumuna neden oldu.

Bu eleştiri üzerine Başkan Seçer, “Belediyelerin şirketler üzerinden daha uzman kadrolarla çalışma imkanınız oluyor. Daha hızlı kararlar alabiliyorsunuz. Müflis tüccar diyorsunuz da o zaman ekmek 75 kuruştu. O zaman ki un maliyetine bakın. O zamanlar fabrika çok zarar etmiyordu. İnsan kaynağı fazlalığı nedeniyle zarar ediyordu. Ama son dönemde maliyetler aşırı derecede arttı. Sermaye açık veriyor. Bu nedenle bütçe içi işletmeleri kuralım dedik. Bugünün gerçeklerine uygun bir çalışma oldu” ifadelerini kullandı.