Su sayaçlarının fiyatı maksimum 240 TL olacak | Güney Gazetesi Mersin

Su sayaçlarının fiyatı maksimum 240 TL olacak

MHP Mersin Büyükşehir Belediyesi (MBB) Meclis üyesi Mahmut Tat, su sayaçlarının değiştirilmesi konusunu meclise taşıdı. Akıllı sayaçların piyasa değerinin 605 lira olduğunu belirten MBB Başkanı Vahap Seçer, vatandaştan maksimum 240 lira alınacağını söyledi.

Su sayaçlarının fiyatı maksimum 240 TL olacak


MAHMUT SÖNMEZ

MBB Personellerinin vatandaşlara yanlış bilgi verdiğini söyleyen Tat, “MESKİ yönetim kurulu kararı ile kanunlar çerçevesinde 10 yılda bir değiştirilmesi gereken sayaçlarla ilgili yeni bir sayaç sistemine geçildiği MESKİ tarafından ilan edilmiştir. Sayaç paralarının vatandaştan peşin tahsil edilmesinin vatandaşa yük olacağını dile getiren Tat, Seçer’den bu ücretin taksitli alınmasını talep etti.

Konu hakkında çalışmaların aylar önce başladığını söyleyen Seçer, Bu kararı 2021 yılının başında verdiklerini yeni yıl itibariyle saatler eskileri ile değiştirilerek yenilenmeye başladığını belirtti. Uzaktan okumalı sayaçları; pilot olarak Menteş, Kuzeykent ve Piri Reis mahallelerinde başlattıklarını belirten Seçer, “Biz zaten yasal olarak bu sayaçları belli süre aralıklarla değiştiriyoruz. Bu akıllı sayacın piyasa değeri 605 TL. Uzaktan okuyabiliyorsun, suyu kesebiliyorsun, arızayı sistemde görebiliyorsun. İki yıldan az süredeki abonelerden bedel almıyoruz. Eğer sayacınız 0-2 yıllık ise para vermiyorsunuz. 2-7 yıllık sayaçlar için 119 TL bedel alıyoruz” dedi. 7 yılın üzerinde kullanılan sayaçlarda 239,54 TL aldıklarını söyleyen Seçer, “Bende bunu duyduğumda maksimum ödeyecek olan 240 TL ödeyecek, bunu 8 aya bölerseniz ayda 30 Tl eder. Bu 10-12 ay olmuş önemli değil. Bende bunu duyar duymaz rahatsız oldum ama ben bu kararı 10-12 ay önce verdim. Ben bu kararı verdiğimde Ocak 2022’de her şeyin bu kadar pahalı olacağını tahmin edemezdim. Biz vatandaşımızın üzerine ek bir yük olmasın istiyoruz. 20 bin saat değişecek. Bu teknolojik bir adımdır. Bir çıta yükseltmesidir, bunun bedelini kurum ödüyor. Bunu biz vatandaşa yansıtmıyoruz” dedi.

 

ŞELALE OTEL YIKILIP YENİDEN YAPILACAK

“Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Tarsus’ta bulunan Şelale yıkım işlemlerini başlattıklarını söyledi. Ağustos ayının ikinci yarısında bu yıkım işlemini biteceğini ümit ettiklerini söyleyen Seçer, “Oteli yıkıp, yeniden yapacağız. Halkın kullanımına açılacak; restoran, hediyelik eşya, yüzme havuzu, sergi salonu ve çok amaçlı bir salon olan simgesel özellikli bir yapı oluşturulmasını hedefliyoruz. Bu sebeple 7 Nisan 2022 tarihinde sonuçlandırılacak proje yarışmasına daha önce belediye olarak çıkmıştık. Şu anda proje yarışmasının sonuçlandırılmasını bekliyoruz. Fakat proje üzerinde uygulama projesini hazırlatıp tahminen 2023 sonuna kadar da bu kompleksi, Tarsus ve Mersin halkının kullanımına açmak istiyoruz” dedi.