“HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN” | Güney Gazetesi Mersin

“HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN”

Mersin’de günlük yayın yapan Haberci Gazetesi’ne bir saldırı da CHP Mersin Gençlik Kolları üyelerinden geldi. 50 kişilik bir grupla gazeteye yumurta ve boyalarla saldıran CHP’li üyeler, “Ne yapsak yalan yanlış haberler yapıyorsunuz. İnsanları yanıltıyorsunuz. Kaos ortamı yaratıp, düşman yaratmaya çalışıyorsunuz. Aklınızı başınıza alın” diyerek etrafa tehditler savurdu.

“HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN”


İBRAHİM AYDEMİR

CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı İzzet Kırılmaz ve CHP Mersin Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer ile beraberindeki 50 kişilik topluluk Mersin’de günlük olarak yayın yapan Haberci gazetesi önünde toplanarak, gazete binasına saldırı düzenledi. “Satılık kalemler” diyerek slogan atan CHP Mersin Gençlik Kolları üyeleri, “Yeminiz bitmiş, demokratik haklarımızı kullanıyoruz. Saldırı diyorsunuz. Ne yapsak yalan yanlış haberler yapıyorsunuz. İnsanları yanıltıyorsunuz. Kaos ortamı yaratıp, düşman yaratmaya çalışıyorsunuz. Alın size yem” diyerek gazete binasına yumurta ve boya attılar.

 

“BU SALDIRI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE YAPILAN BİR SALDIRIDIR”

CHP’li Kırılmaz “Atın yumurtaları. Burada 300 kişide 300 bin kişide toplanırız. Herkes aklını başına alsın” diyerek gazete çalışanlarına tehditler savurarak olay yerini terketti. Olayın ardından açıklamalarda bulunan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yüksel Ekici, “Bir saldırıya uğradık. Hiç hoş olmayan, demokrasiye yakışmayan ve özellikle partilerine yakıştıramadığım bir parti grubu gencin bu saldırıyı yapması üzücü. Onları yönlendirenleri şiddetle kınıyorum. Bugün bizim başımıza gelen bu olay Haberci Gazetesi olarak nitelendirilmesin. Bu saldırı basın özgürlüğüne yapılan bir saldırıdır. Gerekli yerlere mesajımız olsun. Siz de birer basın çalışanısınız, neyin ne olduğunu görüyorsunuz. Şikayetçi olmamız gerekiyor çünkü kamuya mal olmuş bir olay. Bizim şikayetçi olmamıza gerek yok. Zaten girişimlerimizi yaptık, İncelemeler sürüyor. Sonucu adalet belirler” dedi.

 

“İBRETLİK BİR OLAYDIR”

Kendilerine yapılan bu saldırıların, yayın politikalarının doğruluğunu ispatlayan bir davranış olduğunu belirten Ekici, “Bu saldırıların iyi bir tarafı da var. Yayın politikamızın doğruluğunu ispatlayan bir davranış. Sosyal demokrat geçinen insanların, hak ve adalet anlayışlarını gözler önüne sermesi açısından ibretlik bir olaydır” ifadelerini kullandı.

 

 


  “HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN”