Sağlık çalışanları iş bırakıyor | Güney Gazetesi Mersin

Sağlık çalışanları iş bırakıyor

Sağlık çalışanları, sağlıkta şiddet yasası ve özlük haklarıyla ilgili, başta ücretler olmak üzere ekonomik ve sosyal haklarda iyileştirme talebini dile getirmek için 17- 18 Şubat tarihinde iş bırakma eylemi yapacak.

Sağlık çalışanları  iş bırakıyor


MAYSA DERYAYEVA

 

Mersin Aile Hekimleri Derneği, Mersin Tabip Odası, Genel Sağlık-İş Sendikası, Birlik Dayanışma Sendikası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Hekim Birliği Sendikasının ortak basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasında konuşan Mersin Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Haydar Karakoyun, “Aile Hekimleri ve tüm sağlık çalışanları olarak aylardır sorunlarımızı dile getirmek için meydanlarda basına demeç veriyor ve her alanda haykırıyoruz fakat Sağlık Bakanlığı ve Bürokrasisi bizleri görmüyor ve duymuyor. Pandemi döneminde bizlerin yükü kat ve kat arttığı yetmiyormuş gibi Ankara’da lüks makamlarında oturan bürokratlar, bu aile hekimlerine ve sağlık çalışanlarına daha ne kadar iş yükü ekleyebiliriz? Bunları nasıl baskı altına alabiliriz? Ve nasıl sustururuz? Diye çok düşünmüş olmalılar ki 30 Haziran’ı 1 Temmuz’a bağlayan gece yarısı baskını gibi Resmi Gazete’de ceza yönetmeliği yayınlamışlardır. Bu yönetmelikte baskıcı ve bizleri susturucu birçok yeni maddeler eklemişlerdir. Engizisyon Komisyonları kurup iş güvenliğimizi kişilerin 2 dudakları arasına bırakmışlardır” dedi.

 

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI MESLEK ONURUN AYKIRI ÇALIŞMAYA ZORLANDI”

 

Karakoyun, “Bu kabul edilemez maddelerden sadece birkaç örneğidir. Oysa ki biz bu pandemi sürecinde ‘’vefa yönetmeliği’’ beklerken biz aile hekimlerine ve aile sağlığı çalışanlarına ‘’ceza yönetmeliği’’ yayınlamışlardır. Yine bizler uzun yıllardır sağlık çalışanlarına karşı uygulanan şiddeti önlemek için caydırıcı bir ‘’sağlıkta şiddet yasası’’ beklerken bu umutlarımızı da yok etmişlerdir.  Özlük haklarımız ve ücretlerimizde iyileştirme yapılmadığı gibi gerçek enflasyon karşısında gelirlerimiz pula çevrilmiştir. Bunun yanı sıra Covid-19 hastalığını meslek hastalığı olarak kabul edilmemiş olup tüm taleplerimize rağmen bu yanlış düzeltilmemiştir. Sağlıkta performansa yönelik sistem dayatılmaya devam edilmiştir. Ağır nöbet şartlarında, tüm hekimlerimiz ve sağlık çalışanları meslek onuruna aykırı bir şekilde çalışmaya zorlanmıştır” diye konuştu.