ÇBK tur kapısını araladı | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK tur kapısını araladı

Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, FIBA Kadınlar Avrupa Kupası (EuroCup Women) son 16 turu ilk maçında Flammes Carolo’yu 95-64 mağlup ederek tur kapısını araladı.

ÇBK tur kapısını araladı


İBRAHİM AYDEMİR

Sezona Avrupa’da şampiyonluk parolasıyla giren ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi FIBA Kadınlar Avrupa Kupası (EuroCup Women) son 16 turu ilk maçında Flammes Carolo ile karşılaştı.

Edip Buran Spor Salonu’nda oynanan maçta ÇBK, Fransa temsilcisi Flammes Carolo’yu 95-64 mağlup etti.

Maça iyi başlayan Yenişehir ekibi, etkili bir oyun sergileyerek ilk periyodu 23-16 önde tamamladı.

İkinci periyotta da iyi bir oyun ortaya koyan ÇBK farkı çift hanelere çıkardı ve soyunma odasına 47-31 önde girdi.

İkinci yarıya durgun başlayan iki takım üçüncü periyotta sayı üretmede zorluk çekti. Mücadele dozunun üst seviyede olduğu bu periyotta da üstünlüğü ele geçiren ÇBK, son periyota 69-47 önde girdi.

Son periyoda 22 sayı farkla giren ÇBK, farkın kapanmasını engellemek için iyi bir mücadele gösterdi. Kıran kırana geçen son periyodu da 26-17 önde tamamlayan Çukurova ekibi, maçı 95-64 kazandı.

Bu skorla büyük bir avantaj elde eden ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, bugün oynanacak olan rövanş maçını da kazanarak son 8 takım arasına adını yazdırmayı hedefliyor.

Edip Buran Spor Salonu’nun ev sahipliği yapacağı mücadele saat 19.00’da başlayacak ve Youtube/FIBA kanalından naklen yayınlanacak.