ÇBK’dan tarihi başarı! | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK’dan tarihi başarı!

Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, FIBA Kadınlar Avrupa Kupası (EuroCup Women) son 16 turu rövanş maçında Flammes Carolo’yu 79-48 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

ÇBK’dan tarihi başarı!


İBRAHİM AYDEMİR

FIBA Kadınlar Avrupa Kupası’nda (EuroCup) mücadele eden Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, son 16 turu ikinci maçında Flammes Carolo ile karşılaştı.

Edip Buran Spor Salonu’nda oynanan maçta ÇBK, Fransız temsilcisini 79-48 mağlup ederek büyük bir başarıya imza attı ve tarihinde ilk kez çeyrek finale yükselme başarısı gösterdi.

Maça iyi başlayan Yenişehir Belediyesi, etkili bir oyun sergileyerek ilk periyodu 21-13 önde tamamladı. İkinci periyotta da iyi bir oyun ortaya koyan ÇBK farkı çift hanelere çıkardı ve soyunma odasına 43-22 önde girdi.

Üstün oyununu ikinci yarıda da sürdüren ÇBK, üçüncü periyotu 22-13 önde tamamlayarak son periyoda 32 sayılık farkla girdi.

Çekişmeli geçen son periyotu da 14-13 önde tamamlayan Çukurova ekibi, maçı 79-48 kazandı.

Bu skorla birlikte turu geçen ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, çeyrek finalde Ukrayna temsilcisi BC Prometey’in rakibi oldu.