“Takımımı daha iyi çalıştırmam lazım” | Güney Gazetesi Mersin

“Takımımı daha iyi çalıştırmam lazım”

Türkiye Futbol Federasyonu 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden İçel İdman Yurdu 23. Hafta maçında yarın Esenler Erokspor ile karşılaşacak. Mersin Stadyumu’nda saat 13.00’te başlayacak maçı Alper Çetin yönetecek.

“Takımımı daha iyi çalıştırmam lazım”


İBRAHİM AYDEMİR

Maç öncesi açıklamalarda bulunan İçel İdman Yurdu Teknik Direktörü Ender Alkan, “Derince Belediyespor ve Kırıkkale Büyük Anadoluspor karşısında istediğimiz sonuçları alamadık. Eğer bu iki maçı kazanmış olsaydık şampiyonluk potasında olacaktık. Her iki takım da bizim rakibimiz olan ve yenebileceğimiz takımlardı. Ligin ikinci yarısındaki ilk 3 maçta aldığımız galibiyetlerin üzerine bir de bu iki maçı kazansaydık bugün başka şeyleri konuşuyor olurduk. Bu maçlarda çok da iyi oynadığımızı söyleyemeyiz. Tamam çok pozisyon vermedik ama pozisyonlara da giremedik. Hücum zenginliğimiz ve atak tazelememiz fazla değildi. Rakip de sanki deplasmandaymış gibi kontra atak oynamaya çalıştı bu da bizi etkiledi diye düşünüyorum. Daha üretken olmamız lazımdı. Üzücü bir durum bunun da sebebi benim. Demek ki takımımı daha iyi çalıştırmam lazım” diye konuştu.

 

“TRİBÜNDE OLMAK ACI VERİCİYDİ”

Takım olarak daha fazla gol pozisyonuna girmek için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Alkan, “Daha üretken bir takım oluşturmam lazım. Hafta içi hep bunun için çalıştık. Daha fazla gol pozisyonuna giren ve daha çok şut atan bir takım olmalıyız. Hafta sonu inşallah bunun da meyvesini alacağız. Futbolda, sahada oynamak ve olmak en kolayı. Kulübede olmak kolay değil, hele hele hoca olarak tribünde olmak çok daha zor. Çünkü futbolda her şey anlık olur. O anlık karar vermelerde onları yönlendirmek isterdim. Ama tribünde olduğum için bunları yapamadım. Onları yapamamak ve tribünde olmak bana acı verdi. Tribünde çok da zorlandığımı söyleyebilirim. İnşallah bu hafta takımın başına, kulübeye dönüyoruz. Hak etmediğimiz bir ceza aldık ama yapacak bir şey yok. Futbolda böyle şeyler de olabiliyor. Bizim de artık daha dikkatli olmamız gerekiyor” dedi.

 

 

“EROKSPOR DA BİZDEN ÇEKİNİYORDUR”

Bu hafta karşılaşacakları Esenler Erokspor’un ligde en çok para harcayan takım olduğunun altını çizen Alkan, “Esenler Erokspor yakından tanıdığım bir kulüp. Gerçekten ekonomik açıdan rahat olan bir takım. Yıllardır 3. Ligde düzenli olarak en çok para harcaya takım. Ama buna rağmen bir türlü üst lige çıkamadılar. Hep son maçlarda ve finalde kaybediyorlar. Ama biz de bir şehir takımıyız. Mersin İdman Yurdu’nun devamıyız. Süper Lig görmüş bir kentin takımıyız. İyi de bir kadromuz var. Bu ligde kimle oynarsak oynayalım kimse bizim karşımıza favori olarak çıkamaz. Eminim Erokspor da bizden çekiniyordur. İlk maçta İstanbul’daki maçta bize iyi bir misafirperverlik gösterilmemiş. Aynı şeyi biz Fethiye’de de yaşadık. Ama biz rakibimizi iyi bir şekilde ağırlayacağız. Saha dışında onları çok iyi ağırlayacağız. Bizim bir hedefimiz var o da bir üst lige çıkmak. Hedefimizden hiçbir sapma yok. Ya direk ya da Play-Off’tan mutlaka bir üst lige çıkacağız” ifadelerini kullandı.