ÖHD Mersin Şubesi ikinci olağan kurulunu gerçekleştirdi | Güney Gazetesi Mersin

ÖHD Mersin Şubesi ikinci olağan kurulunu gerçekleştirdi

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Mersin Şubesi gerçekleştirdiği ikinci Olağan Kurulu’nda yeni yönetimini belirledi. ÖHD Mersin Şubesi Eşbaşkanlığı’na Serap Angay ve İbrahim Kaya seçildi.

ÖHD Mersin Şubesi ikinci olağan kurulunu gerçekleştirdi


MAYSA DERYAYEVA

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Mersin Şubesi, ikinci Olağan Kurulu’nu Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Salonu’nda gerçekleştirdi. Kongreye, ÖHD Eş Genel Başkanı Bünyamin Şeker, HDP Mersin Milletvekilleri Fatma Kurtulan ve Rıdvan Turan ile kentte bulunan sol sosyalist parti ve dernek temsilcileri katıldı.

 

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

 Divan oluşumu ve saygı duruşu ile başlayan kongrenin açılış konuşmasını Av. Figen Alp, ÖHD’nin Mersin Adliyesi önünde Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) Aysel Tuğluk için verdiği kararı protesto etmek için yapmak istedikleri basın açıklamasına dönük polis saldırısını kınadı. Av. Alp, “Avukat arkadaşlarımız özellikle hedef alınarak, sert müdahaleye maruz kaldık. Ben ve sekiz arkadaşım birlikte darp edilerek, arkadaşımız Ali Bozan polislerce tehdit edildi. Bize yapılan tüm saldırılarında dolayı Anayasal haklarımız kullanarak suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu. Daha sonra konuşan ÖHD Mersin Şube Eşbaşkanı Hoşyar Sarıyıldız ise, ÖHD başta Kürtler olmak üzere tüm ezilenlerin mücadelesini veren bir oluşum olup, mücadele bayrağının kendileri tarafından da devam edeceğinin altını çizdi. Sarıyıldız, yeni yönetime girecek arkadaşlarına da başarılar diledi.

 

YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ

 Kongre faaliyeti ile mali raporunun okunması ve yeni yönetimin belirlenmesi ile sona erdi. ÖHD Mersin Şubesi Eşbaşkanlığı'na Serap Angay ve İbrahim Kaya seçildi. ÖHD Mersin Şubesi'nin yeni asil listesi şöyle oldu: İbrahim Kaya, Serap Angay, Figen Alp, Volkan Bilece, Rojda Özdemir, Hatip Azad Dağ, Mustafa Müjde.