KDV denetimleri sıklaştı | Güney Gazetesi Mersin

KDV denetimleri sıklaştı

Gıda ürünlerinde KDV’nin yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesine yönelik düzenlemenin ardından Silifke Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, market, bakkal ve gıda maddesi satan işyerlerine yönelik KDV indirimi denetimleri sıklaştı.

KDV denetimleri sıklaştı


ZELİHA ÖZİPEK

Denetimlerde gıda ürünlerinde indirim uygulaması, etiket ve kasa fiyatlarının kontrol edilmesi ve ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol eden Silifke Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, denetimlere aralıksız devem edeceklerine işaret etti.

Denetimlerle ilgili bir açıklama yapan Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, “Gıda ürünlerinde KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmesine yönelik düzenlemenin ardından zabıta ekiplerimiz ilçede faaliyet gösteren market, bakkal ve diğer gıda maddesi satan işyerlerinde KDV indirimi denetimlerine başlamıştır. Ekiplerimiz ürünlerde etiket ve son kullanma tarihlerini kontrol etmektedir.  Reyonlardan aldıkları ürünlerin kasa fişi ve reyon fişi arasındaki fiyatlarını da inceleyen ekiplerimiz, KDV indirimlerinin uygulanıp uygulanmadığını konusunda da  titiz bir çalışma yürütmektedir. İş yerlerine bu konuda gerekli uyarıları yapan zabıta ekiplerimiz kurallara uymayan işletmeler  hakkında da gerekli yasal işlem uygulamaktadır” dedi.