“Mersin için ortak hareket etmeliyiz” | Güney Gazetesi Mersin

“Mersin için ortak hareket etmeliyiz”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, 25 Şubat Cuma günü “MTSO Ortak Meslek Komitesi” toplantısına 12 Mersin Milletvekilini davet etti. İş dünyası sorunlarının konuşulacağı toplantı öncesinde konuşan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, “Mersinliler vekillerinden siyaseti bir kenara bırakarak bir masada oturmasını, Mersin için düşünmesini, Mersin için üretmesini, ortak hareket ederek, hep birlikte Mersin’in tek ve gür sesi olmalarını beklemektedir” dedi.

“Mersin için ortak hareket etmeliyiz”


MAYSA DERYAYEVA

 

Mersin için yararlı olacak projelerin gerçekleşmesi için sadece kent dinamiklerinin çabası ve lobisi yetmediğini söyleyen Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kızıltan, “Mersin olarak ciddi bir eşikteyiz. Ya yerimizde sayacağız ya da eksiklerimizi gidererek bir sıçrama yapacağız. Ekonomik anlamda bir sıçrama fırsatının olduğunu, dünyanın ve bölgemizin ekonomik krizlerle başlayan ve pandemi ile devam eden bu durağan döneminde bir adım öne çıkma potansiyelini ve fırsatlarını görüyoruz. Mersin olarak önemli ve güçlü yanlarımızı ve önümüzdeki parlak fırsatları gördükçe, kaçırılan zaman bizleri daha da üzüyor. Hedefimiz olan o atılımı gerçekleştiremememizin nedenlerinden olan eksik alt yapılarımızın ve yatırımlarımızın bir an önce hayata geçirilmesi, Mersin için yararlı olacak projelerin gerçekleşmesi için sadece kent dinamiklerinin çabası ve lobisi yetmiyor” diye konuştu.

 

“MERSİN ADINA UZLAŞMA VE İŞ BİRLİĞİ BEKLİYORUZ”

 

25 Şubat Cuma günü düzenlenecek olan “MTSO Ortak Meslek Komitesi” toplantısına tüm siyasi partilerin Mersin milletvekillerini davet ettikleri belirten Kızıltan, “Milletvekillerimizle yapmayı planladığımız bu buluşma Mersin için, Mersin halkının kentin vekillerine olan güveni için de çok önemlidir. Mersin halkı, vekillerinin tamamını bir masada kent için çalıştıklarını görürse, böylesi bir buluşma toplumdaki yapay siyasi kutuplaşmaları da yok edecek bir görüntü olacaktır. Mersinliler vekillerinden siyaseti bir kenara bırakarak bir masada oturmasını, Mersin için düşünmesini, Mersin için üretmesini, ortak hareket ederek, hep birlikte Mersin’in tek ve gür sesi olmalarını beklemektedir. Mersinliler vekillerinden kavga değil dayanışma beklemektedir. Mersinliler vekillerinden yapay siyasi tartışmalar değil, Mersin adına uzlaşma ve iş birliği beklemektedir. Tarih ve Mersinliler bu olumlu tavrı gösterenleri unutmayacaktır. Unutulmasınki ne STK’lar ne yerel yönetimler ne vekillerimiz ne de kentin diğer dinamikleri hiçbir projeyi kendi adına talep etmiyor. Bunların tamamı kentin, hatta bölgenin yararlanacağı şeylerdir. “Benim değil, o halde destek vermem” ya da “ben üretmediysem, benim partime ait bir düşünce değilse desteklemem, hatta engel olurum” gibi sığ düşünceleri görmek istemiyoruz. Mersin adına güzel bir fikir kimden gelirse gelsin hep birlikte destek olmamız gerekiyor. Kişileri, kurumları, belediyeleri, STK’ları kendinden taraf veya kendine düşman görme gibi ilkel yaklaşımları görmek istemiyoruz” dedi.

 

“BU KENTİN HER DEĞERLİ KATKIYA İHTİYACI VAR”

 

“Milletvekillerimizle Mersin’in tüm sorunlarını masaya yatıracağız” diyen Kızıltan, “Mersin milletvekillerimizle yapmayı düşündüğümüz bu buluşma sadece bazı projeleri hayata geçirmenin veya bu desteği sağlamanın ötesinde, aslında bu büyük vizyona hizmet edecektir. Bu vizyon, Mersin için ortak hareket edebilme vizyonudur. Bu vizyon, söz konusu Mersin ise siyasetin bir kenara bırakabilme olgunluğunu gösterebilme vizyonudur. İstiyoruz ki, tüm vekillerimizle birlikte kentimizin sorunlarını istişare edelim, konuşalım. Sorunlarımıza sunacağımız farklı çözümleri konuşalım. Mersin’in her değerli katkıya ihtiyacı vardır. Mersin’in sokaktaki vatandaşından ev hanımına, gencinden yaşlısına, öğrencisinden küçük esnafına, sanayicisinden milletvekiline kadar herkesin deneyimine, bilgisine ve düşüncesine ihtiyacı var. Çünkü bu kent hepimizin.  Yaptığımız her şey Mersin için” ifadelerini kullandı.