Memnuniyet odaklı çalışıyoruz | Güney Gazetesi Mersin

Memnuniyet odaklı çalışıyoruz

Mersin Vergi Dairesi çalışanları 33. Vergi Haftasını kutlamak için Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelip basın açıklaması yaptı. Gelir İdaresinin belirlediği misyon ve vizyona göre hizmet odaklı çalıştıklarını belirten Mersin Vergi Dairesi Başkanı Seyfettin Baysal, Mersin Vergi Dairesi Başkanlığının çalışanları olarak mükellef ve onların temsilcileri ile mali müşavir meslek mensupları ile olan ilişkilerimizde; adil, tarafsız, vatandaş ve mükellef memnuniyetine odaklı bir hizmet anlayışını esas alıyoruz” dedi.

Memnuniyet odaklı çalışıyoruz


ZELİHA ÖZİPEK

 

33. Vergi Haftasını (21-27 Şubat) kutlamak için Cumhuriyet Alanında bir araya gelen Mersin Vergi Dairesi çalışanları, Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Ardından Mersin Vergi Dairesi Başkanı Seyfettin Baysal günün önemine dair bir basın açıklaması yaptı.  

 

KAMU HİZMETLERİNİN YÜZDE 85’İ VERGİLERLE YAPILMAKTA

 

Ekonomik kaynakların kullanımının ve üretimin özel teşebbüs eliyle işletilmesinin öngörüldüğü ve uygulandığı bir yapılarda vergini önemine değinen Mersin Vergi Dairesi Başkanı  Seyfettin Baysal “Vatandaşlara verilmesi gereken ve kamu hizmetleri olarak tanımladığımız; Güvenlik, Adalet, Sağlık, Eğitim, Altyapı ve Sosyal Politikaların geliştirilmesi ile görevli kamu kurum ve kuruluşların bu işlevlerini yerine getirmesi için yapacağı harcamaların parasal kaynaklarının   %85’ni toplanan vergiler oluşturmaktadır” dedi. Gelir idaresi Başkanlığının vergi uygulamalarında uygulama birliğini sağlamak, cari tahsilatı arttırmak, kayıt dışılığın önüne geçmek için; tüm işlemlerin elektronik ortamda   yapılmasını sağlayacak bilgi otomasyon sistemlerini geliştirerek; İnternet Vergi Dairesi, İnteraktif Vergi Dairesi, Defter-Beyan sistemi, Hazır Beyan Sistemi  gibi uygulamaları başlattığını söyleyen Baysal, “Aynı zamanda vatandaşları-mükellefleri uygulamalar konusunda doğrudan bilgilendirmek için vergi iletişim merkezi hizmeti sunmaktadır. Konusuna göre rehberler hazırlayarak vergi konusunda vatandaşlarımızın, mükelleflerimizin bilgi sahibi olmaları sağlanmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

ADİL VE TARAFSIZ HİZMET

 

Vergi daireleri ile olan işlemler için vatandaşın-vergi mükelleflerinin beyan ve bildirimleri bizzat daireye gelmek gibi zorunluluk olmadığını belirten Baysal, “E-Devlet uygulamasından herkes Kamuya herhangi bir borcunun olup olmadığını görebilmektedir. Burada mali müşavir meslek mensuplarının olumlu katkılarının önemini belirtmek ve bizim için ne kadar kıymetli olduğunu da vurgulamak isterim” diye ekledi. Gelir İdaresinin belirlediği misyon ve vizyona göre hizmet odaklı çalıştıklarını belirten Baysal, “Mersin Vergi Dairesi Başkanlığının çalışanları olarak mükellef ve onların temsilcileri ile mali müşavir meslek mensupları ile olan ilişkilerimizde; adil, tarafsız, vatandaş ve mükellef memnuniyetine odaklı bir hizmet anlayışını esas alıyoruz” dedi.

Vergi Dairesi Çalışanlarına seslenen Baysal, “Kaliteli hizmet sunmak için görevimizde Güleryüz, vatandaşın işini kolaylaştıran, görevimizi yaparken herkese eşit mesafede hakkaniyet içerisinde görev sorumluluk bilinci ile hareket eden; yaptığı işi en doğru şekilde yerine getiren, dürüst bilgili, çalışkan, personel vasıflarına haiz olmalıyız ki vergi idaremize karşı toplumun güvenini artırmak gayretimizi anlamlı kılalım” ifadelerini kullandı.

Baysal son olarak “Vergi yükümlülüklerinde duyarlı olan tüm mükelleflerimize, mesleki duyarlılık gösteren mali müşavir meslek mensuplarına meslek odalarına yine duyarlı ve dürüst çalışan tüm personelimize Gelir İdaresi Mersin Vergi Dairesi Başkanı olarak teşekkür ediyor. Şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.