Sarı Lacivertliler Kırşehir’i ağırlayacak | Güney Gazetesi Mersin

Sarı Lacivertliler Kırşehir’i ağırlayacak

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Tarsus İdman Yurdu, 27. Hafta maçında Çarşamba günü Kırşehir Belediyespor ile karşılaşacak. Tarsus’ta oynanacak mücadele saat 13.00’te başlayacak. Sarı Lacivertliler de ayrıca bir ay önce istifa eden Kulüp Başkanı Şahin Kırbıyık’ın da istifası kabul edildi.

Sarı Lacivertliler Kırşehir’i ağırlayacak


İBRAHİM AYDEMİR

Tarsus İdman Yurdu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Beyaz Grup’un 27. Haftasında Çarşamba günü sahasında Kırşehir Belediyespor’u konuk edecek. Tarsus Şehir Stadyumu’nda oynanacak mücadele saat 13.00’te başlayacak.

Son maçta deplasmanda Uşakspor ile 2-2 berabere kalan sarı-lacivertliler, Kırşehir maçını kazanarak küme düşme hattından kurtulmayı hedefliyor.

Teknik patron Birol Erol yönetiminde çalışmalarını sürdüren Tarsus İdman Yurdu, 25 puanla 14. sırada yer alırken; konuk takım Kırşehir Belediyespor ise 33 puanla 6’ncı sırada bulunuyor.

Play-off ve küme düşme hattını yakından ilgilendiren maçın bilet fiyatları ise belli oldu. Sarı Lacivertlilerden yapılan açıklamada tüm biletlerinden 1 TL’den satılacağı açıklandı.

Geçtiğimiz ay istifa eden Tarsus İdman Yurdu Kulüp Başkanı Şahin Kırbıyık’ın istifası ile ilgili yazılı bir açıklama paylaşan Tarsus İdman Yurdu Yönetim Kurulu Başkan Kırbıyık’ın ve diğer istifa eden üyelerin, istifalarının kabul edildiğini açıkladı.

 

 

BAŞKAN KIRBIYIK’IN İSTİFASI KABUL EDİLDİ

Kulüpten yapılan açıklamada, “Sezona büyük umutlarla başlayan takımımız Şahin Kırbıyık Başkanımızın onca fedakarlıklarına rağmen beklenen başarıyı gösterememiştir. Şahin Kırbıyık ikinci yarıya yeni yönetim kurulu ile yani bizlerle başlamıştır. Bu yönetim partiler üstü siyasi bir düşünce gözetilmeksizin her görüşten insanın yer aldığı, tarafsız bir yönetim kuruludur. Şahin Kırbıyık geçmişten dersler çıkardığını ve eski hatalarını tekrarlamayacağını söyleyerek, kendi tabiriyle direksiyona kendisi geçmiş ve yeniden transferler yapmıştır. Yeni anlaşma yaptığı teknik direktörümüze tam yetki vererek yeni hedefler belirlemişlerdir. Başkanımızın güvendiği arkadaşlarının bu görevi suistimal ettiği ve bu sistemde başarılı olamayacağına kendileri karar vererek, teknik direktörümüzün sözleşmesi karşılıklı feshedilmiştir. Birçok görüşmemizde istifa etmemesi yönünde ricada bulunmamıza rağmen, bir ay önce Başkanımız sağlık sorunları ve işlerinin yoğun olmasını sebep göstererek, noter aracılığı ile yönetime göndermiştir. Bizler tekrar aramıza döner düşüncesiyle yaptığımız yönetim kurulu toplantısında istifasını kabul etmemiştik. Ancak dört arkadaşımızın daha istifaları söz konusu olmuş, bu dört arkadaşımıza da istifa etmemeleri gerektiği konusunda gerekli rica ve telkinlerde bulunulmuş olup, arkadaşlarımız istifada ısrarlı olmuşlardır. Yönetim kurulumuz tarafından yapılan toplantıda Şahin Kırbıyık ve diğer dört arkadaşımızın istifaları kabul edilmiştir” denildi.

 

“TARSUS İDMAN YURDU KİMSENİN ŞAHSİ MALI OLAMAZ”

Yüz yıllık çınar olan Tarsus İdman Yurdunun kapanmaması ya da kayyuma gitmemesi için yönetim kurulu olarak gövdelerini taşın altına koyduklarını ve görevden asla kaçmadıklarını belirten Yönetim Kurulu’nun açıklamasında, “Eski dönemlerde olduğu gibi belediye başkanlarımızın destek olduğu Tarsus İdman Yurdu’muza belediye başkanımız Haluk Bozdoğan destek olacağının sözünü vermiş olup, kendisine bu sorumluluktan kaçmadığı için verdiği vereceği destekler için tüm Tarsus adına teşekkür ediyoruz. Tarsus İdman Yurdu kimsenin şahsi malı olamaz. 100 yıldan beridir var olan kulübümüz var olmaya devam edecektir. Taraftara sözümüz, Uşakspor maçında dik duruşları ve onurlu mücadele veren teknik ekip ve futbolcularımıza, takımın gerçek sahibi olarak takımlarına sahip çıkmaları ve çarşamba günü Kırşehir Belediyespor maçında takımlarına destek olmaları yönündedir. Karşılaşmanın bilet fiyatları 1 TL olacaktır” ifadelerine yer verildi.