Fidanlar belediyeden, üretim köylüden | Güney Gazetesi Mersin

Fidanlar belediyeden, üretim köylüden

Tarsus Belediyesi, yerli tohumlar ile organik tarımı teşvik etmek amacıyla başlattığı ‘Ata Tohumu’ projesi kapsamında yerli ve ata tohumunun yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalarına devam ediyor. “Fidan Bizden Üretim Sizden” faaliyetinde 24 köye ücretsiz olarak fidan dağıtımı gerçekleştirdi.

Fidanlar belediyeden, üretim köylüden


MAHMUT SÖNMEZ

Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında Kadelli, Keşli, Kızılçukur, Körlübeyi, Koçmarlı, Eskişehir, Yazlık, Kurbanlı, Sıraköy, Yanıkkışla, Kuzoluk, Eminlik, Emirler, Hacıhamzalı, Kırıt, Çevreli, Özbek, Aladağ, Çokak, Çavuşlu, Damlama, Alibeyli, Taşobası kırsal mahallelerinde zeytin, harnup, badem, incir, nar, taş armudu, dut, murt, üzüm Ata tohum fidanları üreticilere ücretsiz olarak dağıtıldı.

 

 

Sağlıklı Tarsus ve sağlıklı gelecek için yürütülen Ata tohumu projesiyle köylerde Ata tohumlarının yayılmasına devam ettiklerini belirten Başkan Bozdoğan, “Bu projeyle birlikte üreticilerimize binlerce ücretsiz fidan dağıtımı gerçekleştirerek hem ekonomik olarak çiftçimize destek olduk hem de sağlıklı bir geleceğin temellerini oluşturduk. Gerçek milliyetçilik ata topraklarında ata tohumla tarım yapmaktır, sebze ve meyve üretmektir. Köylümüz için, halkımız için elimizde milyonlarca ata tohum var. Topraklarımıza zengin diyorsak, tarımı da en iyi şekilde iyileştirerek hemşehrilerime ulaştırmam gerekir. Çağdaş tarım evinin önündeki bir metrelik alana bile en iyi şekilde hormonsuz tarımı yapabilmektedir” dedi.