Avukata polis şiddetine kınama | Güney Gazetesi Mersin

Avukata polis şiddetine kınama

Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir, adliye bahçesinde basın açıklaması yapmak isteyen bir grup avukata polis tarafından biber gazı ile müdahale edilmesini kınadıklarını söyledi. Özdemir, “Meslektaşlarımızın basın açıklaması yapma isteğine polisin orantısız güç kullanarak engel olmasını asla kabul etmediğimizi ve kınadığımızı kamuoyuna duyuruyoruz” dedi.

Avukata polis şiddetine kınama


ABİDİN YAĞMUR

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar 24 Ocak 2022’de ve 18 Şubat 2022’de adliye bahçesinde basın açıklaması yapmak istemiş ancak polis müdahalesiyle karşılaşmıştı.

Mersin Barosu, ÖHD’ye yönelik polis şiddetini gecikmeli bir basın açıklamasıyla protesto etti ve avukatların adliye bahçesinde basın açıklaması yapma hakkının olduğunu vurguladı.

Adliye bahçesinde yapılan basın açıklamasında konuşan Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir,  “Özgürlük İçin Hukukçular Derneği Mersin Şubesi üyesi bir kısım meslektaşımız, basın açıklaması yapmak istedikleri sırada polis müdahalesine maruz kalmışlardır.  ÖHD derneğine üye meslektaşlarımız tarafından 18 Şubat 2022 tarihinde yapılmak istenen basın açıklamasında polis müdahalesinde yoğun miktarda biber gazı sıkılarak orantısız güç kullanılmış ve bir kısım meslektaşlarımız ise darp edilmiştir. Mersin Barosu Yönetimi olarak ÖHD Derneği üyesi meslektaşlarımıza yapılan söz konusu polis müdahalesini asla kabul etmediğimizi ve kınadığımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz. Unutulmamalıdır ki adliyeler her ne kadar kamu binası olsa da avukatlar yargının bağımsız ve tarafsız savunma makamını temsil etmekte olup adliye bahçesi ve binası avukatların da iş alanlarıdır.  18 Şubat 2022 tarihinde Özgürlük İçin Hukukçular Derneği Mersin Şubesi üyesi meslektaşlarımızın basın açıklaması yapma isteğine polisin orantısız güç kullanarak engel olmasını asla kabul etmediğimizi ve kınadığımızı, yaşanan olayın takipçisi olduğumuzu değerli kamuoyuna saygıyla duyururuz” ifadelerini kullandı.

 

“SAVUNMA SUSMAYACAK”

ÖHD Mersin Şube Eşbaşkanı İbrahim Kaya ise şunları söyledi:

“Başsavcı bu teamülleri, bu hakkı yıkmaya kırmaya çalışıyor. Biz bunun önünde duracağımıza, buna müsaade etmeyeceğimizi ifade etmek istiyoruz. Ayrıca başsavcıya buradan sesleniyoruz; adliye kimsenin babasının mülkü değildir. Adliye hâkimin, savcının iş yeri evi olduğu gibi aynı zamanda avukatlarında iş yeri ve evidir. Biz dün de basın açıklamasını adliye önünde yaptık, bugün de basın açıklamasını adliye önünde yapıyoruz ve yarın da basın açıklamasını adliye önünde yapmaya devam edeceğiz. Savunma susmadı, susmayacak”