Evimiz Atölye projesiyle kadınlar üretiyor, kazanıyor | Güney Gazetesi Mersin

Evimiz Atölye projesiyle kadınlar üretiyor, kazanıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kadınların evdeki gizli iş gücünü açığa çıkaran Evimiz Atölye projesini sürdürmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Gönüllüler Şube Müdürlüğü bünyesinde yürütülen ve Mersinden Kadın Kooperatifi’nin de paydaşı olduğu proje kapsamında Mersin’in Akdeniz ilçesine bağlı Siteler, Güneş ve Şevket Sümer Mahallelerinden kursa katılım sağlayan kadınlara katılım belgeleri verildi. Kadınlara katılım belgelerini veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Her zaman kadınlarımızın yanında olacağız” dedi. Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer de “Kadınlarımız çok mutlu. Artık ekonomiden ziyade sosyalleşmelerinin onlar için ne kadar önemli olduğunu gördük” diye konuştu.

Evimiz Atölye projesiyle kadınlar üretiyor, kazanıyor


Büyükşehir Belediyesi Etkinlik ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Başkan Seçer ve Meral Seçer’in yanı sıra Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, Güneş Mahalle Muhtarı Nezir Elçi, Siteler Mahalle Muhtarı Nebi Akkağıt, Şevket Sümer Mahalle Muhtarı Abdulbaki Esen, kursiyer kadınlar ve çocuklar katıldı. Başkan Seçer ve Meral Seçer, kadınların katılım belgelerini verdikten sonra çocuklara çoraptan yapılan oyuncaklardan hediye etti.

 

“BİZİM YAPTIĞIMIZ KATKILAR BİR LÜTUF DEĞİL”

 

Başkan Seçer, vatandaşları huzurlu görünce mutlu olduklarını belirterek, “Belediye demek; hepiniz demek, tüm Mersinli hemşehrilerim demek. Belediye sizin. Belediye devletin” dedi. Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları katkıların bir lütuf olmadığının altını çizen Başkan Seçer, “Bu yaptığımız çalışmalar; ihtiyaç sahibi aileler olur, Allah vermesin hastalığı vardır, bakıma ihtiyacı olur, geliri yetersizdir, ihtiyacı olur. Bu vatandaşlarımıza yaptığımız katkılar onların yasal hakkıdır. 800 bin kilometrekare Türkiye Cumhuriyeti Devleti topraklarındaki tüm kaynaklar 84 milyonun. Hepimizin. Hepinizin burada payı var. Bizim yaptığımız katkılar bir lütuf değil. Kimin parasını kime veriyoruz? Halkın parasını halka veriyoruz. Hizmet, yol, sosyal katkı olarak veriyoruz. Belediye olarak farklı hizmet alanlarında veriyoruz. Sinekle mücadele ediyorsun, farklı alanlarda altyapısını yapıyorsun, içme suyunu getiriyorsun, bunlar sizlerin ödediği vergiler. Bu devletin, bu ülkenin kaynaklarından bize aktarılan paralarla oluyor” diye konuştu.

 

“ELDE VAR YETENEK, EVDE VAR EKMEK”

 

Yaptıkları çalışmanın kadın emeğinin değere dönüşmesini sağladığını sözlerine ekleyen Başkan Seçer, şunları söyledi:

Kadın bizim kültürümüzde de değerli. Analarımız değerli, bacılarımız, kızlarımız değerli. İnsanlarımızın; hele hele ekonomik sıkıntının, hayat pahalılığının olduğu bu dönemde; geçim için rızık için çalışmaya ihtiyacı var. Birçok kadın biliyoruz, imkân tanınsa çok şeyler yapacak ama o imkânı bulamıyor. İşte bu yapılan çalışmalar, sizleri bir araya getirip, hiç olmazsa çoluğunuza çocuğunuza ilave bir gelir elde etmek için bir ortam hazırlıyor. ‘Elde Var Yetenek, Evde Var Ekmek’. Sloganı da gayet güzel. Bütün kadınlarımızın eli maharetli, yetenekli. Yeter ki öğretin, yapar. Taşı sıksa suyunu çıkarır. Bizim kadınlarımız böyle, Anadolu insanı böyle. Evin direği kadınlarımız. Direk çöktüğü zaman ev de dam da başımıza yıkılır. Onun için kadınlarımız sapasağlam ayakta olacak. Hukuken de olacak, ekonomik olarak da olacak, başı dara düştüğü zaman arayacağı, güveneceği bir merci de olacak. Çok rahatlıkla Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde ilgili dairelerimizi, birimlerimizi ve sorumlularını arayabilirsiniz.”

 

MERAL SEÇER: “KADINLARIMIZ ÇOK MUTLU”

 

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, projeden bahsederken, “Evimiz Atölye projesinde kadınların eğitimine gönüllü hocalarımızı yollayarak ve kadınların oyuncak yapımında kullandıkları malzemelerin temininde son noktaya gelene kadar olan süreçte yer aldık. Buradaki amacımız kadınlarımızın evde gizli kalan iş gücünün dışarıya ekonomik olarak yansımasıydı ve kadınların sosyalleşmesiydi. Yaptığımız projenin sonuçlarını da çok iyi görüyoruz. Kadınlarımız çok mutlu. Artık ekonomiden ziyade sosyalleşmelerinin onlar için ne kadar önemli olduğunu gördük. Bunu da artırarak devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.  (Haber Merkezi)