“Eğriçam kentsel dönüşüm projesi için Cumhurbaşkanlığından onay bekliyoruz” | Güney Gazetesi Mersin

“Eğriçam kentsel dönüşüm projesi için Cumhurbaşkanlığından onay bekliyoruz”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin Sanayi ve Ticaret Odası(MTSO) Şubat Ayı Meclis Toplantısı öncesinde Yenişehir’de hayata geçirdikleri projeleri anlattı.

“Eğriçam kentsel dönüşüm projesi için Cumhurbaşkanlığından onay bekliyoruz”


Başkan Abdullah Özyiğit, MTSO Meclis toplantısında yaptığı sunumda sosyal yardımlardan eğitime, kültür sanattan spora ve ekolojiden kentsel tasarıma kadar Hareket, Eğitim, Hemşehrilik, Dayanışma, Kentleşme ve Ekoloji’den oluşan 6 temel ilke kapsamında hayata geçirdikleri projeleri meclis üyeleriyle paylaştı.

 

“BALIK PAZARI İÇİN TEMEL KAZISI ÇALIŞMASI BAŞLADI”

Menteş Mahallesi’nde yaptıkları Yenişehir Belediyesi Kültür Kompleksinin inşaatının sona erdiğini ve Eğriçam Mahallesi’nde yapacakları Yenişehir Belediyesi Balık Pazarı için de temel kazısı çalışmalarının başladığını ifade eden Başkan Özyiğit, Çocuklarımız için ders çalışma alanlarının da yer alacağı kütüphane ve taziye evinden oluşan Yenişehir Belediyesi Kültür Kompleksi’nin yapımında sona yaklaştık.   Sosyal mekânların da yer alacağı Kompleksimizi kısa süre içerisinde hizmete açacağız. Taze balık tüketimini ve sağlıklı beslenmeyi arttırmak amacıyla Eğriçam Mahallemizde yapacağımız Yenişehir Belediyesi Balık Pazarı için temel kazısına geçtiğimiz hafta başladık. 1108 metrekarelik alandan oluşan Balık Pazarı 11 dükkân, kafeterya, pişirme alanı ve büfeden oluşacak” dedi.

 

“ONAY GELİRSE PROJEYE BAŞLAYACAĞIZ”

34 hektardan oluşan Eğriçam Kentsel Dönüşüm Projesi için Cumhurbaşkanlığından onay beklediklerini söyleyen Başkan Abdullah Özyiğit, “Söz konusu bölge için 4 fiziksel tasarım alternatifi oluşturduk, proje onaylandığı takdirde uygulamaya başlayacağız” dedi.

 

“GELİNCİK TEPESİ İÇİN ÇALIŞMALAR KISA SÜREDE BAŞLAYACAK”

Mersinlilerin heyecanla beklediği Gelincik Tepesi Projesi için kiralama işlemlerinin tamamladığını söyleyen Başkan Abdullah Özyiğit, “Mersin’in balkonu olarak tarif edebileceğimiz ve kentimizin seyir zevki en yüksek alanı olan Gelincik Tepesi’deki 23 hektarlık alanı Tarım ve Orman Bakanlığından kiraladık.  Şu anda alanın projelendirmesini yapıyoruz. Etap etap bitirerek, hizmete açacağız.  Proje tamamlandığında Mersinliler sosyal alanlarla donatılmış yeni bir seyir tepesine kavuşacak.”şeklinde konuştu.

 

YENİŞEHİR TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Tarımsal Kalkınma Kooperatifini kurduklarını ve Yenişehir Karahacılı Nar Ekşisi ve Yenişehir Çavak Portakal Reçeli adıyla iki ürünümüz kooperatif çatısı altında markalaştı ve tüketicilerle buluşturduklarını ifade etti. (Haber Merkezi)