“Süper Lig yolunda bir engeli daha aşmak istiyoruz” | Güney Gazetesi Mersin

“Süper Lig yolunda bir engeli daha aşmak istiyoruz”

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi (MSK) Kadın Basketbol Takımı, Cumartesi günü sahasında oynayacağı Botaş maçı hazırlıklarını sürdürüyor.

“Süper Lig yolunda bir engeli daha aşmak istiyoruz”


İBRAHİM AYDEMİR

Mersin Büyükşehir Belediyesi (MSK) Kadın Basketbol Takımı, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi 23. Hafta maçında sahasında Botaş ile karşı karşıya gelecek.

Ligde oynadığı son 14 maçta 12 galibiyet alarak büyük bir çıkış yakalayan Mersin ekibi, bu maçın hazırlıklarını da hız kesmeden sürdürüyor.

 

“BU MAÇ SIRALAMAYI YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR”

Botaş maçı öncesi açıklamalarda bulunan MSK Kadın Basketbol Takımı Antrenörü İbrahim Sağdıç, “Botaş maçı bizler için çok önemli bir maç. Ligde sıralamayı çok yakından ilgilendiriyor. İlk maçta rakibimizi yenmiştik. Bu maça da çok iyi hazırlandık ve kazanmak istiyoruz. Oyuncularım ve ben bu maçı alacağımıza inanıyoruz. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve maçı kazanmak istiyoruz” dedi.

 

“SAMSUN MAÇINDA GENÇLERİMİZİ KAZANDIK”

Son maçta deplasmanda Samsun Basketbol İhtisas’ı farklı mağlup eden MSK Kadın Basketbol Takımı Genel Menajeri Suat Özdal, maç öncesi açıklamalarda bulundu.

Samsun maçının, Mersin Kadın Basketbol Takımı altyapısında yetişen oyuncuların kendilerini ispatlaması açısından önemli bir maç olduğunu belirten Özdal, “Ligin genç takımlarından biri olan Samsun’u yendik. O maçta genç oyuncularımızı kazandık. Kadromuzda bulunan genç oyuncularımız forma şansı buldular ve bu şansı iyi değerlendirdiler. Mersin basketbolu ve altyapısı adına önemli bir faktördü çünkü kadın basketbol takımımıza altyapıdan oyuncu yetiştirerek onların da süre bulmasını istiyoruz. Onlarda kritik maçlarda cesaretlerini ortaya koysunlar istiyorduk. Bu nedenle Samsun maçını farklı kazanmadan ziyade gençlerimizi kazanmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

 

“BU MAÇI TARAFTARLARIMIZLA BİRLİKTE KAZANMAK İSTİYORUZ”

 Cumartesi günü oynayacakları Botaş maçının çok önemli olduğunu vurgulayan Özdal, “Bu maçı haftanın en önemli maçı olarak değerlendiriyorum. Sıralamada avantaj sağlayacak bir karşılaşma bu maç. Bu zorlu maçta kazanan olmak istiyoruz. Çok çalışıyoruz çünkü hedefimize giden yolda tüm engelleri tek tek aşmak istiyoruz. Bu maç ta bir engel ve bu engeli de kazanarak aşmak istiyoruz. Takım olarak hazır olduğumuzu düşünüyorum. Çalışmalarımızı maç temposuna göre sürdürüyoruz. Oyuncularımız da çok istekli. Botaş maçını kazanarak 1 galibiyet daha almak istiyoruz. Basketbolu seven bu şehre, galibiyet armağan etmek istiyoruz. Tüm basketbolseverleri bu önemli maça bekliyoruz. Bizlere destek olsunlar, bu maçı taraftarımızla birlikte kazanmak istiyoruz” diye konuştu.