İhracatçılar Mersin-Antep hızlı tren hattını bekliyor | Güney Gazetesi Mersin

İhracatçılar Mersin-Antep hızlı tren hattını bekliyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi, Türkiye’nin ihracatını ve bölgenin ekonomik dinamiklerini değerlendirerek payını artırmak adına düzenlediği “TİM Güneydoğu Anadolu Meclisi” toplantısı Gaziantep’te gerçekleştirildi. Programın açılışı Gaziantep Valisi Davut Gül ve TİM Başkanı İsmail Gülle tarafından yapıldı. Programın açılışında konuşan TİM Başkanı Gülle, Gaziantep’in ihracatıyla tüm Anadolu’ya rol model olduğunu söyledi.

İhracatçılar Mersin-Antep hızlı tren hattını bekliyor


Gelecek dönemde ihraç ürünlerinin taşınma sürecinin ve maliyetlerinin düşürülmesinin çok daha önemli hale geleceğini vurgulayan Gülle, 2021 yılında Gaziantep’in ihracatının yüzde 66’sının deniz yolu ile, yüzde 30’unun ise karayolu ile gerçekleştirdiğine dikkat çekti.

Gülle, “Özellikle limanlara iniş sürecinde maliyetleri azaltacak Gaziantep-Mersin Yüksek Hızlı Tren Projesindeki gelişmeleri dikkatle takip ediyoruz. Bu hattın bölgedeki ihracatçılarımız için önemini Ulaştırma Bakanımızla yaptığımız görüşmelerde de ifade ettik. Süreç tamamlandıktan sonra inşallah 3 yıl içerisinde aktif olacak hat ile beraber, ihracatımızı daha uygun maliyetlerle, daha hızlı bir şekilde sürdüreceğiz” açıklamalarında bulundu.

 

"İHRACATÇILARIMIZDAN TÜRKİYE LOJİSTİK PORTALI’NA YOĞUN İLGİ"

Gülle, geçtiğimiz Ekim ayında hayata geçirdikleri Türkiye Lojistik Portalı’nın ihracatçılar tarafından yoğun bir ilgi ile karşılandığını ifade etti. İhracatçılar ve lojistikçiler arasında dijital bir köprü olarak kurgulanan portala, 2 binden fazla firmanın kayıt olarak hizmet almaya başladığı bilgisini veren Gülle, Türkiye Lojistik Portalı’nın gelişen yapısıyla birlikte, firmalara çok daha büyük katkılar sağlayacağına inandığını söyledi. (İHA)