Ukrayna-Rusya savaşı sporu da olumsuz etkiledi | Güney Gazetesi Mersin

Ukrayna-Rusya savaşı sporu da olumsuz etkiledi

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan son gelişmeler, spor dünyasını da olumsuz etkiliyor. Rusya’nın işgal etmeye başladığı Ukrayna’da birçok spor dalındaki maç ertelenirken, yabancı futbolcular ise ayrılmak için ülkelerinden yardım istedi.

Ukrayna-Rusya savaşı sporu da olumsuz etkiledi


İBRAHİM AYDEMİR

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan son gelişmeler, spor dünyasını da olumsuz etkiliyor. Rusya'nın işgal etmeye başladığı Ukrayna'da birçok spor dalındaki maç ertelenirken, yabancı futbolcular ise ayrılmak için ülkelerinden yardım istedi.

Türkiye'de kamp yapan Ukrayna'nın iki büyük takımı Dinamo Kiev ve Shakhtar Donetsk'te Belek'teki çalışmaların uzaması gündeme gelmişti ancak planlama değişmedi ve takımlar 22 Şubat'ta Antalya'dan ayrıldı.

Ukrayna'daki savaştan etkilenen yabancı futbolculardan özellikle Brezilyalı isimler, ailelerinin de yer aldığı bir video yayınlayıp seslerini duyurdular. Bir otelde eşleri ve çocuklarıyla kamera karşısında geçen Brezilyalı futbolcular, Ukrayna'dan ayrılmak için Brezilyalı yetkililerden yardım talep etti. Takımlardaki diğer yabancılar da ülkelerinin ilgili birimlerine başvurarak tahliye konusunda yardım istediler.

Normal şartlarda bu hafta sonu başlaması planlanan Ukrayna Ligi, 2 hafta ertelendi ancak ligin başlaması savaşın seyrine bağlı olarak değişiklik gösterecek.

Rusya Ligi'nde ise erteleme yapılmadı ve bu hafta sonu maçlar oynanmaya devam edecek.

 

 

ÇBK-PROMETEY MAÇI BULGARİSTANA ALINDI

Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi’nin son 8 turunda karşılaştığı Ukrayna temsilcisi BC Prometey ile deplasmanda oynadığı maç yaşanan olaylardan dolayı Bulgaristan’da oynandı. Dün karşı karşıya gelen iki takımın mücadelesinde gülen taraf 86-67’lik skorla ÇBK oldu.

 

RUS VE UKRAYNALI SPORCULARDAN SAVAŞA TEPKİ

Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan olaylara futbolcular da sessiz kalmadı ve tepki gösterdi. Ukrayna ve Rusya asıllı oyuncular sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla savaşa tepki gösterdi. 

 

Rusya Premier Lig ekiplerinden Dinamo Moskova'da forma giyen Rus golcü Fedor Smolov

 

 

Portekiz Ligi ekiplerinden Benfica forması giyen Roman Yaremchuk

 

İtalyan ekibi Genoa'yı çalıştıran eski Ukraynalı futbolcu Andriy Shevchenko

 

Kiev Belediye Başkanlığı görevini yürüten eski dünya ağır sıklet boks şampiyonu Vitali Klitschko

 

İngiltere Premier Lig Ekiplerinden Manchester City forması giyen Zinchenko

 

Fenerbahçe’nin UEFA Konferans Ligi’ndeki rakibi Slavia Prag, Fenerbahçe maçı öncesi giydiği tişörtle Ukrayna’ya destek verdi.