Kadınlar Botaş’a acımadı | Güney Gazetesi Mersin

Kadınlar Botaş’a acımadı

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, 23. Hafta maçında sahasında Botaş’ı 79-49 mağlup etti.

Kadınlar Botaş’a acımadı


İbrahim AYDEMİR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (MSK) Kadın Basketbol Takımı, Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nin 23. Haftasında Botaş ile karşılaştı. Liderliği yakından ilgilendiren mücadeleyi Mersin ekibi 79-49 kazandı.

Maça etkili başlayan ve iyi bir oyun ortaya koyan MSK Kadın Basketbol Takımı, ilk periyodu 27-6 önde tamamladı. İkinci periyota ağırlığını ortaya koyan konuk ekip Botaş, periyodu 13-11 önde tamamladı ve soyunma odasına 38-19 geride girdi.

İkinci devreye 19 sayı farkla önde giren Mersin ekibi, üçüncü periyotta etkili oyununu ortaya koyarak bu periyodu da 22-14 önde tamamladı ve skoru 60-33 yaptı.

Son periyoda da üstün bir oyunla başlayan MSK Kadın Basketbol Takımı, son periyodu 19-16 önde tamamlayarak maçtan 79-49 galip ayrıldı.

Ligde 11 maç aradan sonra mağlup olan Botaş, bu skorla birlikte puanını 43’e yükselterek ikinci sıradaki yerini korurken; Mersin ekibi ise puanını 42 yaptı ve liderliğe bir adım daha yaklaştı.