Yazık, günah bizlere! | Güney Gazetesi Mersin

Yazık, günah bizlere!

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır seçim bölgesi olan Mersin’de işçilerle, pazar esnafıyla ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Yazık, günah bizlere!


Parti Meclisi üyesi Emre Yılmaz, CHP Mezitli ilçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, CHP Mezitli İlçe Örgütü ve Mezitli Belediye meclis üyeleri ile birlikte Tece Mahallesi’nde limon paketleme tesisinde çalışan kadın işçilerle bir araya gelen CHP’li Başarır’a buradaki işçiler, günde 10 saat çalışarak 145 TL günlük ücret aldıklarını ve evlerine gelen sadece elektrik faturalarının aylık 750 ila 1000 TL arasında değiştiğini, et tüketmelerinin artık kendileri için lüks olduğunu dile getirdiler.

Hayat pahalılığının dayanılmaz noktalara ulaştığını ifade eden CHP’li Başarır, “Artık vatandaşımızın, işçimizin, esnafımızın hayat pahalılığı karşısında dayanacak gücü kalmamıştır. Evlere gelen faturalar insanların canını yakmaktadır. Ne yazık ki mevcut siyasi iktidar, halkın yaşadıkları sıkıntıları görmezlikten, duymazlıktan   geliyor. Ancak yapılacak ilk seçimde halk sandıkta onlara seslerini duyuracaktır” dedi.

 

ARTIK PAZAR ALIŞVERİŞİ İÇİN EN AZ 300 TL GEREKLİ

İşçilerle yapılan görüşmenin ardından Tece’deki Pazar esnafını ziyaret eden CHP’li Başarır’a pazardaki bir emekli vatandaş, “Artık öldük. Emekliyim. 1500 TL elektrik faturası ödüyorum. Yazık, günah bizlere. Yeter artık! Artık pazardan alışveriş yapmak için en az 300 TL ayırmak gerekiyor” dedi. Bir pazarcı esnafı “7 TL’ye ıspanak alıyoruz. Masrafları da hesap edince 10 TL’ye satsak alan olmuyor, 9 TL’ye satsak zarar ediyoruz. Biz de ne yapacağımızı şaşırdık” dedi.

 

BİR DOKUNUYORUZ BİN AH İŞİTİYORUZ

Pazarda gezen bir vatandaşın elindeki ekmek torbasını göstererek bayat ekmek aldığını ifade etmesi üzerine CHP’li Başarır, “Ne acıdır ki vatandaşa bir dokunuyoruz bin ah işitiyoruz. Hemen hemen her vatandaşımızın ortak derdi geçim sıkıntısı. Vatandaşı, emekliyi bayat ekmek almaya zorlayanlar utansın. Halkın sorunlarını ve bu sorunların nasıl çözüleceğini biliyoruz. İlk seçimlerden sonra vatandaşlarımıza yaraşır bir yaşam koşulları oluşturacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” sözlerini dile getirdi. (Haber Merkezi)