Yolcular “1 Ekmek 1 Çorba” ile karşılanıyor | Güney Gazetesi Mersin

Yolcular “1 Ekmek 1 Çorba” ile karşılanıyor

Yolcular “1 Ekmek 1 Çorba” ile karşılanıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nin her kış devam eden “1 Ekmek 1 Çorba” hizmeti bu yıl 1 Kasım 2021’de 64 noktada başlayarak, 3 ay içerisinde 80 noktaya ulaştı. Yeni eklenen noktalardan bir tanesi de Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali (MEŞOT) oldu.

 

İLK KEZ TREN GARI’NDA BAŞLAMIŞTI, ŞİMDİ OTOGARLA DEVAM EDİYOR

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in göreve geldiği 2019 yılında başlayan “1 Ekmek 1 Çorba” hizmeti 3 yılda yüzbinlerce vatandaşın içini ısıttı. Sanayi sitesi, sebze ve meyve toptancı hali, durak, hastane ve üniversite önü gibi birçok noktada vatandaşlara sunulan ücretsiz çorba ve ekmek hizmeti, Mersin’de kış aylarının vazgeçilmezi haline geldi. 2019’da ilk kez Tren Garı önünde başlayan proje, 2022’de Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde de devreye girdi.

 

“ÇORBA DAĞITIM NOKTALARINA 16 YENİ NOKTA DAHA EKLEDİK”

 

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Aşhane Sorumlusu Ergün Horuz, hizmetle ilgili son bilgileri paylaşarak, “1 Kasım 2021’de 64 noktada başladığımız çorba hizmetimize bugün itibariyle 80 nokta olarak devam ediyoruz. Çorba dağıtım noktalarına 16 yeni nokta daha ekledik. 16 noktanın başlangıcında otogarı seçtik. Şehir dışına çıkan ve Mersinimize gelen vatandaşlarımıza sıcak bir karşılamada bulunmak istedik. Mersin otogarında ilk defa yapılan bir hizmet” dedi. Horuz, sabahları 80 noktanın yanı sıra gün içerisinde de gezici çorba araçlarının okul önlerinde ve işlek noktalarda hizmet verdiğini sözlerine ekledi. (Haber Merkezi)

 


  Yolcular “1 Ekmek 1 Çorba” ile karşılanıyor